Ziua Internationala a Visarii Active – Visul ca Viziune a Inimii

10, 11 Mai – Casa cu Flori, Bucuresti
Workshop experiential

tree of dreams ziua internationala a visarii active visul ca viziune a inimii drumulsprecentru.ro”Ma trezesc acum
Prin puterea Cerului
Stralucirea Lunii
Splendoarea Focului
Viteza Fulgerului
Iuteala Vantului
Adancimea Oceanului
Stabilitatea Pamantului
Fermitatea Stancii”

Pe 10 Mai este ziua in care visarea este celebrata, visele sunt onorate – prima ”sarbatoare” de acest fel, la nivel mondial. Este ziua in care sute de visatori din lumea intreaga se aduna sa viseze impreuna – iar tu esti invitat(a) sa participi la acest proiect. Un proiect nascut din Vise.

Visele hranesc imaginatia. Imaginatia se transforma in actiuni. Actiunile creeaza lumea, pe care o experimentam mai apoi. Visul meu si visul tau si visul lui si visul ei devine visul nostru – visul colectiv al umanitatii. Imagineaza-ti o lume visata cu Inima…

Va fi un workshop despre reamintirea faptului ca adevarata noastra misiune este cea care vine din inima si ca ne putem conecta la asta, prin intermediul viselor; si despre a crea cu intentie, din aceasta perspectiva.

Inca din zorii dezvoltarii umanitatii, omul s-a definit ca fiinta visatoare, in acceptiunea mai larga a termenului: Visatorul care creeaza, Visatorul care imagineaza, Visatorul care initiaza, Visatorul ca si creator de mitologii. Deloc intamplator, “visum” (lat.) are ca sinonime cuvintele “viziune” sau “imagine” si radacina comuna cu “a vedea”…

O serie de vise, sincronicitati si apoi si mai multe vise m-au condus – ne-au condus –  pas cu pas, spre lumea viselor si a sincronicitatilor. Spre a-mi onora visele si a ”face” ceva in legatura cu asta. De ce scriu despre asta ? Deoarece stiu acum ca prin intermediul viselor, inima imi vorbeste. Indraznesc sa spun – inimile ne vorbesc. Este ceva acolo, in inima inimii noastre, care ne cheama, ne asteapta, ne trimite o nesfarsita invitatie la re-amintire.

tree of dreams ziua internationala a visarii active drumulsprecentru.ro 2Visele si ”visatul” sunt intr-adevar porti catre Inima. De-acolo, din centrul Fiintei, visele vorbesc Visatorului despre ceea ce este cu adevarat important pentru suflet. Despre ceea ce este posibil, mult mai mult decat ce poate imagina mintea diurna. Despre ce are nevoie corpul si despre a crea, in mod constient, realitatea. Despre Viziune si despre Misiune. Visele sunt resurse pretioase, pline de indicii. De ghizi, in tot felul de forme. Visele au rabdare. Revin, iar si iar. Povestesc, in felul lor, despre Misiunea Personala si despre cai de urmat.

Visele sunt o poarta catre autenticitate. Un Univers in sine, pe care umanitatea il redescopera.

Da, pentru ca visele nu sunt ”doar” vise. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de din-colo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. C. G. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor – miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc aborigenii si nu numai.

Arta vindecarii cu ajutorul viselor este veche si apare in toate marile traditii ale omenirii. Unii dintre cei mai buni medici alopati sunt cei care si astazi isi intreaba pacientii ce viseaza. Ei stiu ca dincolo de orice masuratori ”stiintifice” corpul si mintea au limbaje proprii si extrem de explicite, pentru oricine are rabdare sa priveasca / asculte cu atentie.

Astfel, dupa ce Freud si Jung au dat ”startul”, din ce in ce mai multi medici, terapeuti si psihologi au inceput sa lucreze cu aceasta resursa fabuloasa si s-au dezvoltat din ce in ce mai multe scoli specializate pe analiza viselor si terapia prin vis. In felul asta, in sfarsit, viselor incepe sa li se dea atentia cuvenita.

Visele ne vorbesc despre noi, despre dorintele Sufletului, despre ce ne dorim cu adevarat si despre ce e de facut in sensul asta; despre parti din noi si despre ce are nevoie corpul; despre relatii si creativitate, trecut, prezent si viitor. Visele ne conecteaza la Campul de dincolo de minte si de personalitatea obisnuita; la vechi Traditii pe care le reinvatam, de care ne reamintim. Sunt sute si mii de povesti – adevarate ! – despre cum o anumita solutie a fost gasita in urma unui vis, o anumita carte s-a cerut scrisa in timpul unui vis, un anumit tablou a aparut pe lume tot in urma unui vis. Despre relatii vindecate cu persoane dragi de dincolo de Timp si indicii pretioase primite in timpul unui vis.

”Dreaming is about waking up”, spune Robert Moss, creatorul metodei ”Active Dreaming” – metoda cu care vom lucra in aceste 2 zile. Cu ajutorul acestei metode, pe ritmuri de tobe, ne vom deschide vastului spatiu al viselor si al viziunilor sufletului, invatand sa aducem in realitatea cotidiana incredibila putere creatoare pe care o purtam in noi, eliberand calea spre implinirea propriului destin.

Ce este Active Dreaming ?   Este o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime.

”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss

Te astept cu drag !

Program: sambata 10 Mai, 9.30 – 19.00; duminica 11 Mai 9.30 – 16.00

Cost: 300 de lei (260 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 6 Mai (inclusiv).

Adresa: Casa cu Flori, str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

Terapeut:

Ana Maria Stefanescudream teacher, terapeut transpersonal, trainer
Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine). In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Abonează-te la newsletter