Vise si Sincronicitati. Seara de Visare Activa.

vise si sincronicitati 2 drumulsprecentru.ro”Prin intermediul coincidentelor descoperim ca lumea din interiorul nostru si lumea din exteriorul nostru nu sunt chiar separate.” – Robert Moss

Sincronicitate: ”coincidenta in timp a doua sau mai multe evenimente, fara legatura cauzala, care au acelasi inteles.” Termenul de a fost prima oara folosit de psihologul elvetian Carl Gustav Jung pentru a descrie anumite tipare de coincidente incarcate puternic de un anumit inteles / simbolism.

”Cale de manifestare”. Cam asta ar fi traducerea cuvantului tibetan pentru vis (milam). Interesant. Si adevarat, in acelasi timp. De multe ori, visele si evenimentele din timpul zilei impartasesc cumva aceeasi tesatura, pot avea aceeasi calitate. ”Navigarea” cu ajutorul sincronicitatilor este modul in care visatorii opereaza in viata diurna. Sa invatam sa facem asta poate fi o sursa de extraordinara ghidare ca si o cale de a ne conecta cu o logica mai adanca din spatele evenimentelor de suprafata sau provocarilor din viata noastra. Practic, sincronicitatile – ca si visele – ne indeamna sa pasim dincolo de tendinta noastra de autoingradire, de limitare a posibilitatilor. Sincronicitatile – ca si visele – consolideaza hotararea de ne urma cele mai adanci intuitii chiar si atunci cand acestea sfideaza orice logica sau explicatie rationala.

Chinezii spun ca exista anumite lucruri carora le place sa se intample impreuna 🙂 Ce vor sa spuna intotdeauna sincronicitatile este ca absolut totul are un inteles – si ca dincolo de modul nostru obisnuit de a intelege lucrurile, universul ne trimite o invitatie la joaca. De asemenea, sincronicitatile – ca si visele – ne ajuta sa accesam o stare de inalta creativitate, sau ”stare de flow” cum i se mai spune. Visele si sincronicitatile impartasesc acelasi limbaj.

Asadar, acest workshop de o seara este o invitatie la visare constienta – in sensul in care vom descoperi ca visele din timpul noptii si visele din timpul zilei nu sunt chiar atat de diferite. Ca universul comunica cu noi tot timpul – avem nevoie doar de atentie. Ca visele si sincronicitatile sunt o invitatie la a experimenta o existenta mai treaza.

Vom lucra cu visele prin metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss. Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Aceasta abordare il incurajeaza pe visator sa lase deoparte interpretarea – cea care de prea multe ori ne duce catre experimentarea realitatii la mana a doua, pentru ca nu face decat sa opereze cu tipare mentale pre-existente – si sa se apropie de energia visului in sine.

Unde poti sa aplici ce inveti aici ?

Oriunde ! La servici, daca ai nevoie de idei noi si puncte de vedere…proaspete; in relatii (cu ceilalti, cu copiii tai si cu tine insuti) daca vrei sa intelegi mai bine ce se petrece; in orice proiect pentru care ai nevoie de creativitate, flexibilitate, joaca si idei originale.

Te astept cu drag !

Ana Maria

(p.s. nu este necesara experienta anterioara in lucrul cu vise)

Program: joi 27 februarie, 18.30 – 22.00

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 26 Februarie (inclusiv).

Adresa: Casa cu Flori, str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

 

 

Abonează-te la newsletter