Visand cu Maria. Atelier de lucru cu visele la luna (aproape) noua.

 

“Imaginile (Zeitei) care exista de atat de mult timp n-au disparut. Ele sunt inca aici cu noi”.
(Marija Gimbutas, istoric al religiilor, lingvist, etnolog si lector in cadrul departamentului de Antropologie de la universitatea Harvard)

– un eveniment Drumul spre Centru. workshop experiential, sambata 16 decembrie –

Draga Visator si draga Visatoare,

Spre final de an, te invit la un workshop foarte drag inimii mele: Visand cu Maria. Va fi ultimul atelier de visare activa din acest an. Este un workshop pe care l-am creat in 2012 si care s-a nascut dintr-o conexiune personala profunda cu ceea ce reprezinta arhetipul Maria – conexiune petrecuta in timpul viselor de noapte si al starilor extinse de constiinta.

Asadar, pe 16 decembrie atelierul de vise are o tematica speciala. Speciala si delicata in acelasi timp – pentru ca despre Maria, cu tot ceea ce reprezinta, este greu de vorbit. Asa ca o sa ma refer la asta intr-un context mai larg: cel al arhetipurilor.

Ce este un arhetip ? In context psihologic, vorbim despre o “structura profunda a psihicului, innascuta, care genereaza imagini simbolice si guverneaza organizarea experientei umane”. In limba greaca, “archetypos” inseamna “primul de felul sau”. Arhetipurile se refera la un fel de prototip sau “matrita” al unei intregi serii de obiecte, persoane sau concepte. Carl Gustav Jung a vorbit adesea despre arhetipurile care apar in inconstientul colectiv: “Noţiunea de arhetip derivă din observaţia repetată adeseori că miturile şi poveştile literaturii universale conţin teme bine definite care reapar pretutindeni şi întotdeauna.”

Desigur ca acest workshop se leaga in mod direct cu Sarbatoarea Sfanta a Craciunului. La ora la care noi vom fi ”in miezul” acestui workshop, Craciunul va fi si mai aproape. Zilele sunt incarcate cu-asa Taina mare, ca aproape ne tinem respiratia si pasim mai usor. Maria, Maica Sfanta, isi face simtita Prezenta mai mult decat oricand. Sau noi suntem mai acordati la Prezenta Ei.

Daca vorbim despre Maria in particular, si cercetam un pic acest subiect, aflam ca foarte multi oameni au povestit si povestesc in continuare despre vise in care traiesc aceasta experienta, a “intalnirii” cu Maria (si de fapt, sunt si mai multi aceia care nu povestesc, din teama de ridicol) si care au calitatile specifice viselor “mari”: emotii puternice, un sentiment de “mai mult decat real” si culori intense; o experienta extrem de puternica pana intr-acolo incat detaliile visului sunt tinute minte integral foarte multi ani dupa – si chiar toata viata, devenind experiente-resursa foarte importante.

Dincolo de asta, cum spuneam, vorbim despre Maria ca arhetip si despre tot ce inseamna viata Mariei ca si ”invatatura” – invatatura de creatie, invatatura de primire, de daruire si de abandon; invatatura de credinta si invatatura de blandete. Puterea care sta in Feminin, puterea care sta in vulnerabilitate.

In acelasi timp, simbolurile acestui arhetip sunt multe: cateodata propria mama sau o femeie divina; Mama Pamant sau o stea (Maria este de asemenea asociata cu calitatile atribuite stelelor – in principal folosirea stelelor pentru navigatie. Stelele te (con)duc la destinatie si iti permit sa stii intotdeauna in ce directie te indrepti) sau o pestera albastra sau marea – oricare ar fi imaginea, aceasta vine “la pachet” cu un sentiment profund spiritual, inconfundabil.

Maria. Energia feminina care se trezeste, inca o data. Maria in toate manifestarile ei. Fiinta constienta – feminina – care se numeste Gaia se trezeste. Faimoasa schimbare de constiinta despre care tot vorbim de ani de zile, pe care o simtim pe propria piele :) in toate felurile posibile, este de fapt profund legata de Energia Feminina care in sfarsit, vine intru echilibrare.

Arhetipul Maria. Maria care accepta Divinul, Maria care da viata, Maria care hraneste, Maria care contine. Maria, care primeste. Maria, puternica si blanda. Puterea ei imensa este Puterea Iubirii.

Cum spune Joseph Campbell, “divinul feminin simbolizeaza energiile arhetipale ale transformarii, initierii si inspiratiei”. Si tot de la Joseph Campbell citire: “Iata care este un rol principal mitologic al principiului feminin: Ea ne da nastere fizic, dar Ea este si mama celei de-a doua nasteri a noastra – nasterea noastra ca entitati spirituale (…) La un anumit moment dat se trezeste in noi natura noastra spirituala, care este natura umana mai inalta (…) In aceasta sfera a dimensiunii misterului femeia este cea-care-trezeste, cea care da nastere in acest sens.”

Mai simplu spus, Maria este (si) un nivel de constiinta. Asa ca asta va fi un ”Dreaming Circle” mai special – in care ne vom conecta, prin intentie si prin visare, la tot ceea ce reprezinta arhetipul Maria.

Contributie: 120 lei. Rezervarea locului se face doar pe mail ana@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50%

Program: sambata 16 decembrie, 10-14

Te astept cu drag si cu inima deschisa.

Ana Maria

www.drumulsprecentru.ro

https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle/

https://www.facebook.com/Drumul.spre.Centru/

https://www.facebook.com/Respiratia.Inimii.Respiratie.Holotropica/

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, consilier dezvoltare personala prin arta si formator autorizat
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 10 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale (2009-2011) certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training, 2014) si are dubla formare in lucrul cu vise: este primul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA, 2011-2013); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams – 2012).
Tine workshop-uri si consultatii individuale din ianuarie 2011; este gazda workshop-urilor tinute de Robert Moss in Romania (din 2012), fondatoare a Romanian Dreaming Circle si initiatoare a World Day of Active Dreaming.
Formare in Tibetan Mantra Healing. In formare in psihoterapie integrativa.

Abonează-te la newsletter