Teatrul Viselor – atelier experiential de lucru cu visele, 9 iunie

– un eveniment Drumul spre Centru –

“… si visul este teatrul in care visatorul este in acelasi timp scena, actor, prompter, director de scena, autor, audienta si critic.” – Carl Gustav Jung

”Dream theatre” este una din practicile centrale din Active Dreaming – poate metoda care vine cu cea mai mare putere transformatoare si revelatoare in ceea ce priveste felul in care se poate lucra cu visele. Este stiut din vremuri stravechi ca arta teatrului este cathartica prin excelenta si deci profund vindecatoare. Poate asta este si unul dintre motivele pentru care multe din teatrele Greciei antice erau adesea construite langa templele de visare si vindecare ale lui Asclepios.

Cand punem in scena un vis, il insufletim, ii dam viata: dramatizam visul si mesajul lui. Visul viu vine cu daruri de o valoare imensa, personajele vorbesc si se misca, visatorul devine observator si actor. Energie, vitalitate, incredere, puterea de a alege, constientizare – toate devin disponibile, toate vin ”la incorporare”, cum se spune, din spatiul visului in realitatea 3D.

Invatand sa punem in scena un vis, invatam sa punem in scena propria viata. Mai mult decat atat, a ”juca” un vis in acest fel poate servi la a onora si a constela aliatii, puterile ce ne apar in vise – iar teatrul devine, in acest fel, un ritual sacru. Visatorul devine Creator – si este incurajat sa raspunda in mod adecvat la ceea ce apare: visul-asa-cum-este-el se poate transforma in viata-asa-cum-este-ea.

Exista energie creativa in vis. Reala. Vorbesc despre sensul de baza al cuvantului ”energie”. Visele sunt legate de energii, de elemente, de spatiul mental, de cel al emotiilor si de corpul fizic, deopotriva, asa ca prin intermediul visarii putem lucra cu toate si le putem intelege. Visul poate fi un mentor interior si o sursa de reamintire. Visul poate fi un ghid extraordinar – uneori, si pentru cei dragi noua sau cei cu care lucram. Sau pentru comunitatea, mai mare sau mai mica, din care facem parte.

Vom lucra dupa metoda “Active Dreaming” – o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime.

Aceasta metoda de lucru cu visele ne invata ca visele pot fi foarte reale. Reconecteaza visatorul cu emotiile si il invata sa lase deoparte analiza uneori sterila. Un vis se poate explica pe sine, fara interpretari suplimentare. Un vis poate vorbi despre starea corpului, sau despre starea de sanatate a unei persoane dragi, sau despre evenimente viitoare – unele de interes major, nu numai pentru cel care viseaza. Un vis poate arunca lumina asupra unei relatii, sau ne poate inlesni comunicarea cu cei care au murit.

Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Te astept cu drag!

Program: sambata 9 iunie, 9.30-17.00

Locatie: “Podul cu Vise” (spatiul Drumul spre Centru), zona Cismigiu & liceul Lazar. Adresa exacta va fi comunicata celor inscrisi.

Contributie: 220 lei

Facilitator: Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, consilier pentru dezvoltare personala prin arta si formator autorizat
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 11 ani in training si lucru cu oamenii, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale (2009-2011) certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training, Spania, 2014) si are dubla formare in lucrul cu vise: este primul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA, 2011-2013); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams – 2012).
Tine workshop-uri de grup si consultatii individuale din ianuarie 2011; este gazda workshop-urilor tinute de Robert Moss in Romania (din 2012), fondatoare a Romanian Dreaming Circle si initiatoare a World Day of Active Dreaming.
Formare in Tibetan Mantra Healing. Formare in terapie craniosacrala. Facilitator workshop-uri de scriere creativa. In formare in psihoterapie integrativa.

www.drumulsprecentru.ro

https://www.facebook.com/Drumul.spre.Centru
https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle
https://www.facebook.com/Respiratia.Inimii.Respiratie.Holotropica

Abonează-te la newsletter