Retreat “Anotimpul din Interior”, editia a 6-a

“Ori de cate ori devii anxios sau stresat, un scop exterior a preluat comanda si ai pierdut din vedere scopul interior. Ai uitat ca starea ta de constiinta este pe primul loc, orice altceva este secundar.”
(Eckhart Tolle)

– un eveniment Drumul spre Centru & Romanian Dreaming Circle
Tabara de autocunoastere si transformare personala, 17 septembrie – 20 septembrie, joi – duminica, la munte. Tabara intensiv experientiala.
Locuri limitate: maxim 12 participanti.
Rezervarea locului se face doar pe mail ana@drumulsprecentru.ro

Dintre toate workshop-urile pe care le ofer, tabara este, de departe, cel mai drag inimii mele. Un concept de retreat pe care l-am creat in 2013, acest workshop este un “loc” in care sa explorezi in profunzime. Patru zile intensiv experientiale, de dimineata pana seara, in care vom respira si vom visa ascultand glasul muntelui, al luminii, vantului si ierbii, combinand darurile unor din cele mai puternice modalitati de (auto)cunoastere, de vindecare, de crestere, care mie mi-au vorbit, pe care le-am explorat si pe care am avut bucuria sa le “dau mai departe” in cei aproape 10 ani de cand insotesc oameni in calatoria spre propriul lor Centru, folosind abordari ce tin de curentul transpersonal – si nu numai:

– Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii
– Visare Activa si Teatru de Vise
– Transa Generativa
– Tibetan Dreaming
– Tibetan Mantra Healing
– Gong Bath
– Culoare (dezvoltare personala prin arta)
– Dans Constient
– Meditatie & tehnici de mindfulness

La sfarsitul fiecarei zile va avea loc cercul de integrare a experientei. Separat, ofer sesiuni individuale de 30 minute (una per tabara, fiecarui participant in parte, incluse in valoarea contributiei pentru tabara).

Vor fi patru zile pline in care ne vom da voie sa ne conectam la noi insine; ne vom aduce aminte de puterea Respiratiei, de darurile Visarii Constiente, de valentele vindecatoare ale sunetelor si ale propriei voci, de bucuria cu care corpul primeste Dansul si de linistea care se asterne in interior odata cu Meditatia – si mai ales, ne vom aminti ce inseamna sa traim si sa cream, cu intentie, din acel “anotimp interior” pe care il vom (re)descoperi impreuna. Vom face calatorii pe ritm de tobe si vom porni intr-o cautare a Viziunii – interioara si exterioara; vom asculta soaptele blande ale naturii si ne vom deschide inimile pentru a-i primi mesajul.

De ce sa iti acorzi Timp pentru a petrece 4 zile in acest fel?
Pai cel mai probabil stii deja ca realitatea interioara coloreaza realitatea exterioara. Ca de indata ce schimbi perceptia lumea se schimba. Ca nu se poate rezolva o problema de la acelasi nivel la care a aparut, sau din aceeasi stare. Ca pentru a crea, constient, viata pe care ti-o doresti e nevoie de (re)descoperirea si exersarea starii de Prezenta.

Insa uneori, uitam toate astea. Uitam, desi le-am experimentat, poate de mai multe ori. Uneori, ajungem sa credem ca e nevoie sa facem mai mult(e), sa depunem efort, sa alergam incolo si-ncoace, intr-o cursa nebuna pentru “a face”.

Si pentru ca A FACE devine ceea ce ne defineste, uitam de A FI. ”Human being, not human doing”. Fiinte umane – te-ai intrebat vreodata de ce ne numim asa?

Asadar, anul asta, te invit din nou timp de 4 zile in mijlocul naturii, la munte, sa ne apropiem de raspunsul la aceasta intrebare. Sa gustam, sa simtim, sa traim raspunsul. Sa ne apropiem de noi insine, de ceea ce suntem cu adevarat. Sa ne dam timp sa fim. Sa ne ascultam corpul. Sa ne amintim ca totul in jur este viu si ne vorbeste. Si toate astea, insotiti de prezenta tacuta si vie a muntilor, a pajistilor si de respiratia copacilor; insotiti de verde si albastru si sunet si vant si pamant.

Te astept cu inima deschisa,

Ana

Program: 17 septembrie – 20 septembrie (joi – duminica), orele 9.00 – 20.00

Contributie: 1000 lei
Se poate plati in mai multe transe si se acorda reduceri de 20% pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse si membri cuplu / familie. (Pentru structuri juridice se adauga TVA).

Conditii anulare: Daca nu este gasit un inlocuitor de catre cel/cea care anuleaza, in cazul anularii cu mai mult de 15 zile inainte de eveniment (pana in 30 zile) se va retine 50% din suma. In cazul anularii cu mai putin de 15 zile inainte de eveniment, daca nu este gasit un inlocuitor, se va retine suma 100% (exceptie fac desigur cazurile de forta majora: imbolnaviri, accidente etc).
In cazul anularii cu mai mult de 30 de zile inainte suma se returneaza integral.

(nota: Cazarea intr-un peisaj de vis, la pensiunea Dianthus din Plaiul Foii, camere duble – 67,5 lei locul in camera – sau single – 108 lei. Camerele au baie proprie. Cazarea se poate face si la cort, in curtea pensiunii. Casa si masa se vor plati separat, direct acolo).

Despre mine:
Am meditat prima data cand aveam 5 ani – si aplecarea catre stari extinse de constienta si instrumente de autocunoastere si transformare m-a insotit mereu. Mai intai la nivel personal, apoi ca si ghid, insotitor al altora.
In activitatea mea de insotire, am rolul de dream teacher, terapeut transpersonal, consilier pentru dezvoltare personala prin arta si formator autorizat.

Mai pe larg, am dubla formare in lucrul cu vise: m-am certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA, 2011-2013) si am adus in Romania aceasta metoda de lucru cu visele, in 2012.

Am facut apoi formarea in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams – 2012).

In decembrie 2019 am absolvit Masterclass for certified teachers of Active Dreaming (Seattle, USA).

Am o experienta de peste 13 ani de training si lucru cu oamenii, sunt NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – cu o formare de 2 ani in terapii transpersonale (2009-2011) certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Facilitez ateliere de Respiratie Holotropica de 9 ani.

Am urmat o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training, (Spania, 2014: “The Practice of Holotropic Breathwork”).

In timpul formarii in terapii transpersonale, am participat la Conferinta Internationala de Psihologie Transpersonala – Moscova, 2010 (unde printre key-note speakers au fost Stanislav Grof, Christina Grof, Brother David Standl-Rast, Ervin Laszlo, Peter Russell, Vladimir Maykov).

Printre cei care m-au inspirat, m-au ghidat si de la care am avut sansa sa invat ii mentionez cu recunostinta pe Robert Moss (lucru cu visele), Monique Tiberghien (sunete sacre si lucru cu visele), Rainer Pervoeltz (modele de abordari transpersonale in terapie), Elena Francisc si Horia Turcanu (Respiratia Inimii si Respiratie Holotropica), Mark Seelig (astrologie arhetipala), Vitor Rodrigues (psychic defense), Stephen Gilligan (transa generativa si coaching generativ), Ruby Gibson (arheologie somatica).

Am lucrat mult cu stari de constienta extinsa si am calatorit de doua ori in Peru, prima oara in 2010, unde am avut ocazia sa particip la ceremonii de auto-explorare, cu leacuri traditionale shamanice.

In 2014, am parcurs o formare de un an in shamanic practices (cu Howard Charing).

Tin workshop-uri de grup (in Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi) si consultatii individuale din ianuarie 2011; sunt gazda workshop-urilor tinute de Robert Moss in Romania (din 2012), fondatoare a Romanian Dreaming Circle si initiatoare (impreuna cu Robert Moss) a World Day of Active Dreaming.

In 2013, am creat conceptul de retreat de autocunoastere si transformare personala “Anotimpul din Interior”, ajuns anul acesta la cea de-a 6-a editie.

Mai am formari in Tibetan Mantra Healing si in terapie craniosacrala; facilitez workshop-uri de scriere creativa si am parcurs module de formare in psihoterapie integrativa.

Am tradus cartile “Cine moare? O investigatie asupra vietii si mortii constiente” (Stephen Levine) in 2009, “Istoria Secreta a Visului” (Robert Moss) in 2014 si am contribuit la traducerea cartii “Transa Generativa, experienta fluxului creativ” (de Stephen Gilligan – co-facilitand aducerea in Romania a metodelor terapeutice “Transa Generativa”, in 2016 si apoi “Coaching Generativ”, in 2018).

www.drumulsprecentru.ro

https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle/
https://www.facebook.com/Drumul.spre.Centru/
https://www.facebook.com/Respiratia.Inimii.Respiratie.Holotropica/

Abonează-te la newsletter