Sufletul vorbeste limba Zborului. (Cateva) cuvinte potrivite despre “Anotimpul din Interior”.

…am un tricou pe care scrie “silence for your Soul” (tacere pentru Sufletul tau). De foarte multe ori, tacerile sunt mai bogate decat vorbirile – mai bogate nu in sensul de “mai multe” ci de plinatate. Asa ca ori de cate ori ma intreaba cineva cum a fost cea de-a patra editie a taberei de vara “Anotimpul din Interior”, asta imi vine sa fac: sa tac si sa vorbesc prin privirea-punte.

Aproape ca renuntasem sa scriu despre cele patru zile de la inceputul lunii august – pana cand intr-o zi, la munte, pe un varf de deal, un soim imi atrage privirea in mod insistent. Si brusc, ma simt in-spirata sa scriu. Pentru ca Sufletul vorbeste limba Zborului. Asa ca voi pune in cuvinte cateva trairi si intelegeri si descoperiri atat de greu de pus in cuvinte, altminteri.

Editia de anul asta (interesant, cea cu cei mai putini participanti “din istoria” taberei de vara “Anotimpul din Interior”) a venit cu cele mai profunde experiente si “breakthroughs”. Cu mult tumult interior inainte de tabara, si pentru mine, si pentru unii din cei pe care am avut privilegiul sa-i insotesc timp de cateva zile in propria lor calatorie.

Un breakthrough? Un “breakthrough” e ceva ce seamana cu o renastere. Ca si cum, deodata, o pagina goala plina de posibilitati infinite ti se asterne in fata. Un “breakthrough” e atunci cand ceva se-aduna, se-aduna, se-aduna pana ce e gata sa fie transformat – si atunci, cand timpul e copt, acel ceva ESTE transformat. Nu e nevoie sa “faci” ceva, ci sa creezi context propice (sau sa-ti dai voie sa te pui in contextul propice), sa fii atent(a) si prezent(a).

In mod sincronistic, toti – dar absolut TOTI – participantii de anul asta se aflau in pragul unor alegeri sau schimbari importante in viata lor. Toti, dar absolut toti s-au avantat in experienta taberei, din prima zi, ca si cum s-ar fi aruncat in mare, de-abia sositi pe mal: cu sete, cu incredere, cu nerabdare, traind pe deplin tot ce era de trait, integrand ce era de integrat, asumandu-si ce era de asumat.

Anul asta, sunetul ne-a insotit mai mult decat oricand. Fluier si flaut si toba si caval si voce – cantare, des-cantare, vindecare – sunete deschizatoare de inima si imblanzitoare de minte. Sunete ce ne-au sprijinit intru exprimare si conectare si creare.

“Ce vreau cel mai mult sa creez in viata mea?” O intrebare esentiala, cu care am lucrat mult, pe tot parcursul taberei. O intrebare cu raspunsuri pe mai multe nivele, o intrebare cu raspunsuri uneori surprinzatoare. (Apropos, tu stii raspunsul la intrebarea asta? Ai vrea sa-l stii? 🙂  )

Miscarile Sufletului produc efecte reale in viata de zi cu zi. In realitatea 3D, cum m-am obisnuit sa o numesc. Pur si simplu, pentru ca deodata ai acces la ceva ce nici nu stiai ca exista, in interior; sau despre care poate uitasei ca exista. Pentru ca apare ocazia de a iesi din somnambulismul diurn, colectiv, de a privi cu adevarat in interior si in jur si de a alege altfel. Dintr-un loc cu mai multa trezie. Este o experienta prin care trec si eu, an de an, in tabara de vara.

Foarte multe insight-uri. “Insight”. In-sight. Adica ceva ce vezi in interior, sau din interior. Ceva ce intelegi brusc, ceva ce se limpezeste – nu pentru ca explici sau analizezi la nesfarsit, ci DIMPOTRIVA. Pentru ca te-asezi in liniste, creezi timp si spatiu sacru in care sa (te) simti, sa te conectezi la intelepciunea interioara intrinseca ce exista in fiecare dintre noi.

Cum creezi o realitate noua? Lucrand cu Atentia. Dandu-ti voie sa retragi atentia (adica energia) de la lumea ta “veche” – care, poate, nu iti mai serveste tie sau altora. Dandu-ti voie sa stai cateva zile “intre lumi”, intr-un loc al haosului, poate (nu, nimic peiorativ in termenul asta – stiai ca un sinonim pentru “haos” este “mutare”?), intr-un loc in care poti sa lasi sa plece si sa lasi sa vina, deopotriva.

Cu Re-cunostinta,

Ana

www.drumulsprecentru.ro

https://www.facebook.com/Drumul.spre.Centru/

https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle/

https://www.facebook.com/Respiratia.Inimii.Respiratie.Holotropica/

Abonează-te la newsletter