Robert Moss in Romania 2013: ”Dancing with the Bear – Reclaiming the Arts of Dream Healing”

– un eveniment Drumul spre Centru

10 – 13 Octombrie 2013

“If you do not do something with your dreams, you will not dream well.” – Huichol shaman


Robert Moss, considerat a fi unul dintre cei mai importanti exploratori ai samanismului (pe o lista care ii include pe Michael Harner, Alberto Villoldo, Mircea Eliade si Carlos Castaneda), creatorul metodei “Active Dreaming”, o imbinare originala de lucru cu visele si samanism, revine in Romania la inceput de Octombrie (Joi – Duminica, 10 – 13 Octombrie).

Daca anul trecut cei care au experimentat impreuna cu noi si-au adus aminte de darurile Vizionarului si de arheologia viselor, anul asta vom explora in continuare cu Robert Moss puterea vindecatoare a viselor si reconectarea la animalele de putere, in special la energia Ursului.

Ursul este Marele Vindecator din America de Nord si in traditia lor, cei mai puternici vindecatori sunt cei ”chemati” de Urs in vise si viziuni. In Lumea Veche, timp de o mie de ani, pelerinii calatoreau la templele lui Asklepios pentru a cauta vindecare si ghidare prin intermediul viselor. La noi, cultul Ursului este mostenit de la daci, care il considerau un animal sacru. Arta vindecarii cu ajutorul viselor este veche si apare in toate marile traditii ale omenirii. Unii dintre cei mai buni medici alopati sunt cei care si astazi isi intreaba pacientii ce viseaza. Ei stiu ca dincolo de orice masuratori ”stiintifice” corpul si mintea au limbaje proprii si extrem de explicite, pentru oricine are rabdare sa priveasca / asculte cu atentie.
In aceasta aventura, vom regasi intelepciunea ancestrala, vom chema animalele de putere si ne vom imbarca in calatorii samanice catre locuri de vindecare si transformare in ”lumea-din-spatele-lumii.”

Vom invata ca visele sunt vindecatoare in multe feluri. Visele noastre ne arata ce se intampla in corp si de ce anume avem nevoie pentru a fi sanatosi. Cand ne imbolnavim, visele ne ofera imagini proaspete si puternice pentru a ne vindeca. Lucrand cu aceste imagini – si schimband imaginile in feluri pozitive – putem crea un ”pattern” nou pentru corp. Cand invatam sa ne intoarcem in spatiul viselor noastre si sa le continuam, deschidem cai de vindecare pentru altii si pentru noi insine. Vom descoperi ca visarea activa este punctul central in ceea ce priveste recuperarea sufletului – recuperarea energiei vitale pe care am pierdut-o prin durere sau suferinta, vinovatie sau dependenta.

Vom invata cum sa crestem povesti care vindeca si cum sa daruim un vis cuiva care are nevoie de un vis. Vom crea un spatiu sacru si vom creste energia plina de compasiune a cercului. Vom onora calatoriile noastre de vindecare prin ritual spontan, arta, povesti si jocuri minunate.

Atentie: efectele secundare pot include transformarea

Cine este Robert Moss ?

”When strangers ask me what I do, I often respond, “I am a storyteller and I help people to find and live their bigger and braver stories, and tell them really well.” – Robert Moss ( Cand cei care nu ma cunosc ma intreaba cu ce ma ocup, adesea raspund ”Sunt un povestitor si ii ajut pe oameni sa-si gaseasca si sa-si traiasca povestile lor mai ”mari” si mai curajoase, si sa le povesteasca foarte bine” – Robert Moss )

Cu o energie de Magician, resurse nesfarsite de metafore care vindeca si imputernicesc, Robert calatoreste prin lumea intreaga si le aduce aminte oamenilor despre puterea Visului.

Robert Moss (www.mossdreams.com) se descrie ca fiind un ”dream teacher”, un profesor de Visare, pe o cale care este treptat redescoperita. Fost profesor de istorie antica la Australian National University, a scris peste zece carti despre vise si arta visatului, samanism si imaginatie (printre cele mai cunoscute fiind ”Conscious Dreaming”, ”The Secret History of Dreaming”, ”Active Dreaming”, ”Dreaming the Soul Back Home: Shamanic Dreaming for Healing and Becoming Whole” precum si cea mai recenta, volumul de poezii ”Here, Everything is Dreaming”) traduse in peste douazeci de limbi.

Premisa de baza de la care porneste abordarea lui Moss este ca ”visatul” nu este doar ceea ce se-ntampla in timpul somnului, ci inseamna de fapt ”trezirea” catre surse de ghidare, vindecare si creativitate care se gasesc dincolo de mintea constienta.

In ultimii 20 de ani a condus seminarii la Esalen Institute, Omega Institute, John F. Kennedy University si multe alte centre si institutii. A tinut workshopuri de Active Dreaming in Marea Britanie, Australia, Canada, Costa Rica, Franta, Olanda, Danemarca, Suedia, Lituania, Estonia, Romania, Brazilia si Austria si conduce o formare de 3 ani pentru profesori de Active Dreaming.

Te astept cu drag !

Detalii:

Costuri: 350 Euro pentru plata integrala pana la 1 Septembrie, 400 Euro dupa. Plata se face in Euro.
Cazarea si masa nu sunt incluse aici si se platesc separat. Ca si anul trecut, cazarea va fi intr-o locatie superba la munte, cu costuri scazute, si va fi comunicata celor care s-au inscris pe info@drumulsprecentru.ro si au platit avansul de 150 Euro.

Organizator:

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania.
De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams).
Formare in terapie craniosacrala.
Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing.

 

Abonează-te la newsletter