Respiratia Inimii

Ce este Respiratia Inimii?

Respiratia Inimii este o cale, subtila si puternica in acelasi timp, de accesare a unei stari extinse de constiinta. Ca si alte tehnici apartinand sistemelor mistice de cunoastere si traire, ea are ca nucleu si vehicul respiratia constienta. Respiratia Inimii acceseaza fiecare centru energetic in parte, punand accent pe centrul inimii – chakra inimii. Inspirata din tehnicile stravechi de respiratie ca si tehnologii ale sacrului, Respiratia Inimii ia ca centru al fiintei umane, inima, ca punct de plecare al oricarei calatorii in dimensiunea tridimensionala.

images_dreaming_circle_drumulsprecentruRespiratia este mult cu mult mai mult decat un proces fiziologic.

Toate marile traditii spirituale ale lumii folosesc respiratia ca vehicul de accesare ale straturilor mai profunde ale fiintei, de conectare la dimensiunea sacra a existentei. Respiratia este energie vitala in primul rand si este strans legata de capacitatea de deschidere, acceptare si transformare. Respiratia este cea care leaga “interiorul” cu “exteriorul” si conduce, usor-usor, la intelegerea realitatii ca “tot”.

Nivelul inimii este punctul de intersectie intre fiinta transcendenta, verticala, infinita, si fiinta intrupata, aflata intr-un parcurs in timp si spatiu, intr-o realitate co-creata. Inima este punctul in care putem cu adevarat sa facem alegeri, pentru ca reflecta spatiul extins al iubirii, acceptarii si al pacii interioare. De la acest nivel de traire si intelegere nonconceptuala, apare vindecarea tuturor celorlalte niveluri de constiinta.

Respiratia Inimii “parcurge” dimensiunea verticala si face posibila constientizarea faptului ca fiecare chakra corespunde unei anumite realitati, sau nivel de experimentare a realitatii, cu atribute specifice.

Simpla constientizare si setare a atentiei are o dimensiune terapeutica intrinseca, deoarece cresterea gradului de prezenta aduce dupa sine vindecare la toate nivelurile. Energia urmeaza intotdeauna atentia – Respiratia Inimii lucreaza foarte mult cu gestul energetic, conectat la respiratie.

Omul, ca si intrupare si exprimare unica a divinului in realitatea fizica, este in fapt o fiinta multidimensionala, cu acces la experiente nelimitate si cu un parcurs firesc si curgator, de la nivelurile cele mai dense pana la cele mai rafinate ale spectrului trairilor. De multe ori insa, experientele pe care le traversam lasa urme neconstientizate ce se reflecta ca blocaje, limitari la nivel energetic, emotional si in cele din urma fizic, corpul fiind cea mai densa forma de energie pe care o experimentam ca oameni. Frici neexprimate, cuvinte nerostite, emotii ascunse sau uitate, judecati de sine, toate se oglindesc in identificarile in care ne risipim, uitand cine suntem de fapt – fiinte deschise catre esenta divina, catre intregire. Respiratia Inimii ne ajuta sa experimentam fiecare nivel cu trairile sale, sa ne racordam la “campul” unic de constiinta, sa lucram cu arhetipurile si sa deschidem, vindecand prin atentie, intentie si miscare constienta fiecare centru energetic. Invatam astfel sa aducem acasa parti ignorate ale sufletului, sa vedem clar identificarile ca apoi sa le eliberam, traind din centrul fiintei, spatiul din care putem alchimiza realitatea, devenind constienti de incredibila capacitate creatoare intrinseca. Devenind liberi.

images_respiratie_holotropica_vise_de_vindecareDincolo de calitatea Respiratiei Inimii de a accesa registrele psiho-spirituale, ea este mai presus de toate un mod prin care luam contact cu corpul si prin care dezvoltam capacitatea de a fi prezenti, atenti, conectati cu noi insine.

Respiratia Inimii este o cale de a trai in prezent, in aici si acum, eliberati de roluri si credinte introiectate, bucurandu-ne de trup ca vehicul ce ne poarta in marea calatorie a vietii.

Trairea acestei meditatii ne conduce subtil catre expansiunea sferei de perceptie a realitatii, aducand cu sine o mai mare claritate si disciplina mentala, echilibru emotional, constientizarea propriilor “pattern-uri” si eliberarea de ele, creativitate, flexibilitate si mai ales vitalitate si libertatea de a fi in armonie cu intreaga fiinta.

Respiratia Inimii se imbina armonios cu Respiratia Holotropica si o completeaza. Este folosita uneori ca deschidere a spatiului de constiinta extinsa, inainte de Respiratia Holotropica, tocmai datorita efectului de crestere a gradului de prezenta si simtire.

Abonează-te la newsletter