Workshop de Respiratie Holotropica

Cand? Joi si vineri, 22-23 mai

In luna mai, ne adunam din nou sa experimentam bogatia de trairi si intelesuri pe care Respiratia Holotropica, o profunda calatorie interioara, le aduce in viata noastra. Fiecare sedinta de Respiratie Holotropica schimba ceva in perceptia noastra asupra lumii, in modul in care energia se reconfigureaza din interior, reflectand intr-o maniera proaspata lumea exterioara.

Vom explora apoi cum anume primim si integram trairile din starea extinsa de constiinta in contextul nostru actual de existenta.

 

Joi seara – experienta holotropica
18.00-22.00

mother_gaia_eggRespiratia Holotropica este un puternic instrument de explorare a naturii realitatii, un instrument terapeutic extrem de valoros prin potentialul de a aduce la suprafata continuturi ale psihismului ce sunt dificil de accesat intr-o stare obisnuita de constiinta, continuturi care apoi pot fi transformate si integrate la nivel constient. Fiecare sedinta de Respiratie Holotropica este o calatorie de descoperire de sine – intotdeauna surprinzatoare si revelatoare, pentru ca procesul este ghidat in mod spontan si autonom de insasi inteligenta vindecatoare a celui ce traieste experienta. Stanislav Grof, creatorul metodei, numeste aceasta instanta Vindecatorul Interior  – propria noastra capacitate de echilibrare, cunoastere si armonizare la nivelul intregii fiinte.

Conform cu momentul in care ne aflam, intr-o sesiune de Respiratie Holotropica putem retrai diferite etape, relatii sau contexte din existenta noastra individuala, de la nastere pana in prezent, putem sa ne conectam la posibile experiente viitoare, putem accesa experiente din timpul vietii intrauterine sau chiar din perioada perinatala (in preajma nasterii), putem avea amintiri karmice sau ne putem identifica cu diferite elemente arhetipale, fiinte imateriale sau cu intreg Universul in unitatea sa.

Aici puteti afla mai multe de spre Respiratia Holotropica.

Vineri seara – integrarea experientei holotropice
18.00-22.00

Respiratie_Holotropica_Timisoara_Drumul_spre_Centru_3Potentialul unei sedinte de Respiratie Holotropica este enorm: sensibilizarea si largirea perceptiei catre niveluri de existenta pe care mintea liniara in mod obisnuit nu le poate cuprinde, deschiderea catre propria capacitate organismica de vindecare, prin catharsis la nivel emotional si psihosomatic, echilibrarea la nivel subtil a dinamicilor relationale, schimbarea viziunii asupra lumii si modificarea sistemului de valori, eliberarea creativitatii, prin re-cunoasterea apartenentei la universul holografic pe care il cream impreuna si fiecare in parte.

Cu toate acestea, ramane intrebarea: Cum anume integrez experienta holotropica in viata de zi cu zi?

  • Cum as putea sa aduc experienta in relatiile mele, in realitatea mea cotidiana?
  • Ce sens are experienta pentru mine, acum?
  • Ce daruri imi aduc prin Respiratia Holotropica in acest moment al vietii mele?
  • Cum voi utiliza aceste daruri in contextul in care ma aflu acum?

De multe ori am fost intrebate la sfarsitul workshop-ului: “Ah, de ce nu pot pastra aceasta stare? De ce “lumea de afara” este complet diferita de ceea ce traiesc aici?”. Si iata cum ne intoarcem din nou in dualitate: intre interior si exterior, suflet si corp, ceea ce simtim si ceea ce facem. Valoroasa experienta holotropica ramane “suspendata” intr-un colt al constiintei – o experienta extraordinara, insa decupata de provocarile vietii cotidiene. Uitam ca, de fapt, Holotropic inseamna indreptare spre intreg, deci cuprindere a tot ceea ce exista in unitatea fiintei. O experienta care nu aduce unitate intre trup, minte si suflet este o experienta neincheiata.

Cum de se intampla toate acestea?

  • Pentru ca uitam. Pentru ca experienta de a trai in izolare ne este mult mai cunoscuta, prin conditionarile invatate de-a lungul atator ani, decat experienta de a trai conectat la o realitate mult mai vasta – propria noastra realitate profunda.
  • Pentru ca inca percepem realitatea intr-un mod fragmentat: pe de o parte, viata mea cotidiana, cu rolurile si problematicile ei, pe de alta parte experienta de abandon intr-o traire “spirituala”, “mai profunda”.
  • Pentru ca inca invatam sa avem incredere in uimitoarea calatorie a vietii, in adevarata noastra putere si propriile daruri unice, si de multe ori alegem sa mentinem in relatiile noastre diverse forme de control si jocuri psihologice disfunctionale.
  • Pentru ca trairile din Respiratia Holotropica au nevoie de integrare la nivelul Eului – nivelul rolurilor pe care le jucam, al relatiilor si al situatiilor din viata noastra, de aici si de acum. Desi experienta intr-o stare extinsa de constiinta ramane inscrisa in memoria somatica, Logosul – “cuvantul divin”, “ratiunea cosmica” este ceva necesar pentru ancorarea ei in mod constient, la nivel mental si emotional.
  • Pentru ca Actiunea – ceea ce facem cu ceea ce cunoastem despre noi – este intotdeauna alegerea noastra. Decizia este intotdeauna la noi si implica responsabilitate si asumare a modului in care ne petrecem in lume.

Asadar, Respiratia Holotropica devine un excelent instrument terapeutic in momentul in care ancoram experienta, oferindu-i un SENS in ansamblul vietii de zi cu zi. Nicio experienta si niciun moment nu apar in viata noastra prin hazard. Tot ceea ce vine spre noi sau ne atrage atentia este o invitatie catre invatare, autocunoastere si atitudine constienta a felului in care ne percepem viata. Va invitam la a aduce laolalta toate planurile existentei si a integra spiritualitatea, energia, creativitatea, trairile emotionale, increderea, puterea interioara, in realitatea vietii cotidiene.

Te astept cu drag !

 

Program: Joi si Vineri,18.00 – 22.00
Cost: 200 de lei – acest workshop presupune asumarea participarii la ambele seri – (160 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse)
Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 20 mai (inclusiv).

Terapeut:

 

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, trainer
Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, . Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).
In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Abonează-te la newsletter