PROGRAMUL LUNII SEPTEMBRIE

Active Dreaming, seara de lucru cu visele

Joi, 5 Septembrie, 18.30 – 22.00

Pentru toti aceia dintre voi care vin la workshopul cu Robert Moss din Octombrie – dar nu numai ! – ne-am gandit sa deschidem luna Septembrie cu o seara de lucru cu visele.

Va fi inca o seara in care vom explora dimensiunea vindecatoare a viselor si conectarea la ghizi care – uneori – ne insotesc in vise sub forma animalelor de putere. O seara in care vom invata procesele de baza in metoda ”Active Dreaming”:

– Lightning Dreamwork – cativa pasi simpli si clari prin care capatam mai multe perspective asupra propriului vis – sau pasi pe care ii putem folosi atunci cand insotim pe altcineva in explorarea visului

– Dream Re-entry – invatam ca visul este un spatiu in sine care poate fi ”revizitat” pentru a afla raspunsuri la intrebari sau pentru a participa ACTIV la propriul vis

Dincolo de asta, vom face calatorii in care ne vom (re)conecta la ghizi interiori si vom urma glasul intuitiei – care, adesea, poate fi auzit cel mai clar in vise.

Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Aceasta abordare il incurajeaza pe visator sa lase deoparte interpretarea – cea care de prea multe ori ne duce catre experimentarea realitatii la mana a doua, pentru ca nu face decat sa opereze cu tipare mentale pre-existente – si sa se apropie de energia visului in sine. Se poate opera cu resursele sau obstacolele care apar in vis, se poate dialoga sau se poate experimenta “punctul de vedere” al oricarui element din vis, fie el insufletit sau neinsufletit.

p.s. Te astept la workshop chiar daca visezi, chiar daca (ai senzatia ca) nu visezi 🙂 De ce ? Pentru ca de foarte multe ori, participarea la un workshop de lucru cu vise aduce visele inapoi 🙂

Aici poti gasi mai multe detalii despre lucrul cu vise.

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 3 septembrie (inclusiv).

Adresa: Str. Dumitru Cariagdi nr. 7, Bucuresti (zona Piata Muncii).

 

Workshop de Respiratie Holotropica

Joi, 12 Septembrie, 18.00 – 22.00

Respiratia Holotropica este o puternica metoda holistica de autoexplorare, o calatorie interioara ce ne deschide catre noi moduri de a percepe realitatea, diferit de filtrele limitate prin care am fost conditionati sa o privim. Luam contact astfel, prin traire directa, nemijlocita, cu intregul univers interior, manifestat la nivel energetic, emotional si spiritual, prin trairi sau imagini ale sufletului pe care vindecatorul interior – cum il numeste psihiatrul Stanislav Grof, creatorul metodei – le aduce in constienta in timpul procesului terapeutic. Principiul vindecatorului interior, existent in toate traditiile spirituale ale lumii, nu este altceva decat propria inteligenta adanca, aflata dincolo de mintea conceptuala, care vindeca de la nivelul sinelui profund – sursa nealterata de conditionari, sursa sanatoasa a vietii in sine, miezul sacru care exista in fiecare dintre noi.

Cu ajutorul unui anumit tip de respiratie si insotiti de o muzica ce potenteaza plonjarea in adancimile interioare, Respiratia Holotropica slabeste mecanismele mintii rationale si faciliteaza deschiderea catre procesul de autovindecare. Se activeaza astfel memoria celulara si intreg campul de constiinta, oferind acces la toate nivelurile: domeniul senzorial (fizic), domeniul biografic (istoria personala), domeniul perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic individual).

Detalii despre Respiratia Holotropica poti gasi aici.

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 10 septembrie (inclusiv).

Adresa: Str. Dumitru Cariagdi nr. 7, Bucuresti (zona Piata Muncii).

 

Darurile Feminitatii (workshop dedicat exclusiv femeilor)

Joi, 19 Septembrie, 18.30 – 22.00

Ce inseamna pentru tine sa fii femeie?

Care este adevarata putere feminina si care sunt darurile ei?

Cum poti sa iti locuiesti FEMEIA din tine in familie, in cuplu, in contextul social?

Exista multe feluri de exprimare a feminitatii. Femeia ca si creatoare a universului, femeia ca mama hranitoare, femeia ca inteleapta tamaduitoare dar si ca vrajitoare razbunatoare, femeia ca zeita a sexualitatii si fertilitatii, femeia ca adanc mister al inconstientului, femeia ca zeita a apelor primordiale din care se naste constiinta. Arhetipul femeii virgine, al cotoroantei, al ursitoarelor ce vad printre valurile lumilor, al sirenelor seducatoare care conduc spre pieire, arhetipul nasterii si mortii, toate acestea sunt oglinzi ale feminitatii tin tine.

In aceasta seara vom trai si impartasi darurile feminitatii, conectate la sursa de creatie si de viata, miezul fiintei feminine – pantecul, izvorul datator de viata, izvorul creator de noi fiinte, de noi imagini si noi realitati, spatiu al senzualitatii tandre sau pasionale, spatiu moale si primitor, caci femeia este cea care primeste, contine, poarta in sine semintele vietii, le hraneste, le ocroteste si le da forma in lume.

Parintele Arsenie Papacioc spune ca “femeia inseamna imparateasa daruitoare”. Femeia – in crestinism simbolizata prin Maica Domnului – este cea care naste viata pe pamant: “Sfanta Fecioara Maria este femeia care a deschis portile fericirii, ale libertatii si ale vesniciei in lume.” Ea apare ca “izvor purtator de viata”, “fericit pantece”, “cea preamilostiva”, “cea plina de dar”, “bucuria tuturor celor necajiti”. Maria este principiul feminin al regenerarii fara ostenire, mama Gaia, pamantul ce ne sustine cu blandete nesfarsita, ne hraneste trupurile, ne oblojeste ranile prin darurile plantelor, ne descreteste fruntile ingandurate cand ne lasam sa privim si sa simtim splendoarea naturii, a intregului univers ce capata forma fizica.

In traditia nativilor americani, Prima Femeie a salutat Marele Spirit si pe Primul Barbat, spunand: “Copii, am venit sa ma abandonez voua si sa va aduc iubire”. Cand a venit seceta si foametea, vazandu-si copiii nefericiti, i-a cerut barbatului s-o taie in bucati, sa-i plimbe corpul pe camp, iar oasele sa-i fie ingropate in centrul campului. Dupa sapte luni, pamantul a devenit roditor, a aparut porumbul – trupul ei, iar in centru a aparut tutunul – simbolul pacii. Principiul regenerarii si al sacrificiului de sine pentru continuarea vietii este in esenta feminin, ca tot ceea ce tine de curgerea si transformarea formelor, a fiintelor intrupate, a naturii insasi.

Fiind insasi trupul pamantului, femeia are darul vindecarii – tamaduieste prin conectarea la propria sa natura – la Mama Gaia, prin plantele de leac, prin cantece si descantece, prin dans si in general, prin daruire de sine. Puterea feminina sta in blandetea cu care isi sporeste iubirea de oameni, continandu-i cu infinita rabdare si caldura.

Cum vom face?

In aceasta seara, sustinute de puterea vindecatoare a grupului, ce ne contine si sustine ca un uter primitor, ne vom abandona in voia apei creatoare din noi insine. Vom lucra in special cu cea de-a doua chakra, cu energia ei fluida. Ne vom deschide in prezenta sunetelor sacre specifice acestui spatiu, sunete din diverse traditii spirituale, a caror vibratie atinge sufletul, deblocheaza, aducand la suprafata si vindecand vechi stari emotionale sau relatii neincheiate ce ne impiedica sa manifestam in lume darurile feminitatii. Prin mantre, conectate la miscare, respiratie si prezenta si mai ales, prin oglinzile care ne suntem una alteia, aducem la suprafata frumusetea, caldura, senzualitatea, inspiratia, creativitatea, bucuria si iubirea – darurile zeitei prezente in fiecare dintre noi.

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 17 septembrie (inclusiv).

Adresa: Str. Dumitru Cariagdi nr. 7, Bucuresti (zona Piata Muncii).

 

Calatori spre Intregire

Workshop de Respiratie Holotropica si Visare Activa

Sambata-Duminica, 21-22 Septembrie

Suntem calatori spre intregire. Calatoria vietii, in exterior, nu este altceva decat o oglinda a ceea ce se petrece in interiorul nostru – acolo unde sunt temerile, durerile dar si bucuriile, visele, energia resurselor vindecatoare, ce odata activate, ne inlesnesc calea spre a trai implinit, conform cu adevaratele noastre nevoi. Cand se intampla acest lucru, viata capata o curgere fireasca, armonioasa, relatiile noastre capata intimitate si autenticitate, iar caile pentru implinirea propriului drum se deschid cu usurinta.

Vom petrece doua zile cu noi insine, cu miraculoasa lume ce este adusa la suprafata din interior, cu ajutorul Respiratiei Holotropice si al Viselor – importante punti catre suflet, catre sinele nostru profund ce stie sa vada cu adevarat ce este prezent in noi, vindecandu-ne prin eliberarea de vechi bagaje psihice inutile si prin crearea unui mod de fiintare nou, benefic evolutiei sufletului.

Respiratia Holotropica este o puternica metoda holistica de autoexplorare, o calatorie interioara ce ne deschide catre noi moduri de a percepe realitatea, diferit de filtrele limitate prin care am fost conditionati sa o privim. Luam contact astfel, prin traire directa, nemijlocita, cu intregul univers interior, manifestat la nivel energetic, emotional si spiritual, prin trairi sau imagini ale sufletului pe care vindecatorul interior – cum il numeste psihiatrul Stanislav Grof, creatorul metodei – le aduce in constienta in timpul procesului terapeutic. Principiul vindecatorului interior, existent in toate traditiile spirituale ale lumii, nu este altceva decat propria inteligenta adanca, aflata dincolo de mintea conceptuala, care vindeca de la nivelul sinelui profund – sursa nealterata de conditionari, sursa sanatoasa a vietii in sine, miezul sacru care exista in fiecare dintre noi.

Cu ajutorul unui anumit tip de respiratie si insotiti de o muzica ce potenteaza plonjarea in adancimile interioare, Respiratia Holotropica slabeste mecanismele mintii rationale si faciliteaza deschiderea catre procesul de autovindecare. Se activeaza astfel memoria celulara si intreg campul de constiinta, oferind acces la toate nivelurile: domeniul senzorial (fizic), domeniul biografic (istoria personala), domeniul perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic individual).

Visele. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de dincolo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. C. G. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor – miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc, printre altii, aborigenii.

Vom lucra cu visele prin metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss. Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Aceasta abordare il incurajeaza pe visator sa lase deoparte interpretarea – cea care de prea multe ori ne duce catre experimentarea realitatii la mana a doua, pentru ca nu face decat sa opereze cu tipare mentale pre-existente – si sa se apropie de energia visului in sine. Se poate opera cu resursele sau obstacolele care apar in vis, se poate dialoga sau se poate experimenta “punctul de vedere” al oricarui element din vis, fie el insufletit sau neinsufletit.

Acest workshop este o invitatie la a trai constient, asumat, fiecare moment al existentei. Pentru ca a trai din ce in ce mai constient inseamna a trai din ce in ce mai liber in alegeri – liber de convingeri limitative, liber de “noduri de energie” ce ne tin blocati in diverse evenimente / relatii neincheiate, liber de frici si deschis astfel catre a da si a primi, catre iubire, bucurie si joc. A ne trai constient jocul existentei in forma umana este pretiosul dar pe care Universul l-a pus in centrul fiintei noastre.

Cost: 300 lei (250 lei pentru plata integrala pana pe 10 septembrie inclusiv)

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro.

Program: Sambata, 21 septembrie: 9.30 – 20.00; Duminica, 22 septembrie: 9.30 – 15.00

Adresa: Str. Dumitru Cariagdi nr. 7, Bucuresti (zona Piata Muncii).

 

 

 

 

Terapeut:

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher

Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine). In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

 

 

 

Abonează-te la newsletter