Programul lunii octombrie

Robert Moss in Romania – workshop de exceptie

“The Return of the Seer and Dream Archaeology”

5-8 octombrie, Busteni


Robert Moss, creatorul metodei “Active Dreaming”, o imbinare originala de lucru cu visele si samanism, vine in Romania la inceput de Octombrie (patru zile, 5 – 8 Octombrie). Vine ca sa visam impreuna, bineinteles. Si nu oricum, ci in cadrul unui workshop de exceptie: “The Return of the Seer and Dream Archaeology” (Intoarcerea Vizionarului si Arheologia Viselor).

http://www.mossdreams.com/Design%202009/Calendar/2012.10%20October/romania.htm

Vom invata tehnicile Vizionarilor din vechime si vom scana vise care vorbesc despre un viitor posibil. Vom exersa lucrul cu vise de vindecare, pentru noi insine si pentru cei care au nevoie. Ne vom reaminti ceea ce vechile traditii stiau prea bine – ca visele ne arata ceea ce vrea Sufletul.
Si atunci cand vorbim despre Dream Archaeology, vorbim, bineinteles, despre Daci. Energia si “memoria” locului ne vor insoti si ne vor fi ghizi in re-conectarea cu intelepciunea ancestrala. Vom recupera daruri de mult uitate si vom participa in mod activ, creator, la o recuperare a sufletului la nivel de cultura si de tot ceea ce a insemnat si inseamna civilizatia Dacilor.

Robert Moss (www.mossdreams.com) se descrie ca fiind un ”dream teacher”, un profesor de Visare, pe o cale care este treptat redescoperita. Fost profesor de istorie antica la Australian National University, a scris noua carti despre vise si arta visatului, samanism si imaginatie (printre cele mai cunoscute fiind ”Conscious Dreaming”, ”The Secret History of Dreaming”, ”Active Dreaming” precum si cea mai recenta, publicata in aceasta primavara, ”Dreaming the Soul Back Home: Shamanic Dreaming for Healing and Becoming Whole”.

Premisa de baza de la care porneste abordarea lui Moss este ca ”visatul” nu este doar ceea ce se-ntampla in timpul somnului, ci inseamna de fapt ”trezirea” catre surse de ghidare, vindecare si creativitate care se gasesc dincolo de mintea constienta.

In ultimii 20 de ani a condus seminarii la Esalen Institute, Omega Institute, John F. Kennedy University si multe alte centre si institutii. A tinut workshopuri de Active Dreaming in Marea Britanie, Australia, Canada, Costa Rica, Franta, Olanda, Danemarca, Suedia, Lituania, Estonia, Romania, Brazilia si Austria si conduce o formare de 3 ani pentru profesori de Active Dreaming.

 

Dreaming Circle, workshop de lucru cu visele

Miercuri, 17 octombrie, ora 18.30-22.00

Ce este Active Dreaming?


”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor sponatne din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss
(www.mossdreams.com)
 

In primul rand, Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si imaginatie. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

A trai constient inseamna a accepta provocarea de a crea, adica a trece dincolo de scenarii vechi si a aduce ceva nou in aceasta lume.

Asadar, in aceasta seara-experiment, vom invata cum sa fim mai aproape de visele noastre si cum sa le invitam sa ne impregneze realitatea. Vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis despre care vrem sa aflam mai multe si vom fi exploratori dar si ghizi. Vom desena si ne vom juca de-a Sincronicitatea, si vom sti sa cerem si sa urmam indicii. Vom descoperi ca visele pot fi porti catre alte universuri si o sursa inepuizabila de inspiratie.

 

Workshop de Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii

Sambata, 20 octombrie, ora 10.00-20.00 si duminica, 21 octombrie, ora 10.00-14.00

In cele doua zile de workshop, ne vom conecta cu ajutorul respiratiei la propriile noastre trairi. Pentru ca respiratia este punctul de conectare intre trup, minte si suflet. A respira constient inseamna a deveni constient, a lasa spatiu pentru experimentarea adevarului interior.

Cu ajutorul Respiratiei Inimii, vom cerceta realitatea de la acest nivel, al inimii. Aici vom locui in centrul fiintei noastre, spatiul in care alchimizam orice energie, spatiul in care cerul se uneste cu pamantul, nascand fiinta intreaga, sferica, perfecta. Vom experimenta lucrul pe fiecare chakra si pe fiecare nivel psiho-spiritual afferent.

Ca orice tehnologie a sacrului, Respiratia Inimii isi are originea in viziunea samanica a interconectarii multidimensionale si in starile extinse de constiinta. Experienta astfel traita o vom aduce apoi intr-o creatie colectiva, in care fiecare vom fi parte si intreg, exprimandu-ne intr-un fel unic si conectat la ceilalti, oglindind realitatea grupului.

Respiratia holotropica va fi urmata de o creatie colectiva a experientei grupului, intr-o mandala, simbol al intregirii si unitatii sufletului.

 

Conferinta: RESPIRATIA HOLOTROPICA – prezentare, aplicatii, efecte terapeutice, in cadrul Congresului International al Organizatiilor de Medicina Integrativa cu tema ”Medicina integrativa intre mit si adevar”

Miercuri, 24 octombrie

In cadrul Congresului sunt prezentate diverse forme de terapie, ce depasesc cadrul conventional de abordare a problematicilor legate de sanatate si patologie. Detalii despre Congres puteti gasi mai jos:

http://www.patmedin.ro

 

Seara de RESPIRATIA INIMII

Miercuri, 24 octombrie, ora 18.30-22.00

Vom locui in centrul fiintei noastre, spatiul in care alchimizam orice energie, spatiul in care cerul se uneste cu pamantul, nascand fiinta intreaga care suntem. Vom experimenta lucrul pe fiecare chakra si pe fiecare nivel psiho-spiritual aferent, integrand polaritatile si adunand Totul ACASA, in inima.

La fel ca toate tehnologiile sacrului, Respiratia inimii are drept scop reconectarea la dimensiunea universala a fiintei, integrarea polaritatilor si realinierea tuturor aspectelor noastre. Este o cale ce isi are originile in stari de constiinta extinsa, in viziunea samanica a interconexiunii cerului cu pamantul, cale ce aduce totul in centrul nostru, in inima, locul in care transformam si armonizam energia, redescoperind puterea de a iubi, de a accepta si imbratisa realitatea.

 

Seara de RESPIRATIE HOLOTROPICA

Miercuri, 31 octombrie, ora 18.00-22.00

Respiratia Holotropica apartine terapiilor holiste, care abordeaza fiinta umana ca pe un sistem complet, capabil de autoreglare si autovindecare. Holotropic inseamna, de fapt, indreptare spre intregire, aceasta fiind tendinta fireasca a fiecaruia dintre noi – de a cauta unitatea si integralitatea fiintei. Ca toate tehnologiile sacrului, Respiratia Holotropica ne conduce intr-o stare de constiinta extinsa, ce are potentialul de a expanda perceptia asupra unor campuri ce depasesc zona noastra de constienta din timpul activitatilor cotidiene. Intr-o stare de perceptie extinsa, avem acces la nivelul energetic, emotional si spiritual al fiintei, devenind constienti de adevaratele dimensiuni ale existentei si vindecand astfel intregul.

 

 

Cost Seara de miercuri*: 100 lei (80 lei pentru student / pensionari / persoane cu venituri reduse)

Cost Workshop de weekend*: 250 lei (200 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

* 30% reducere, daca vii la toate serile de miercuri dintr-o luna

* 20% reducere la workshop-ul de weekend daca vii la doua seri de miercuri din luna

Locatie: Centrul I-AM, Leonida Varnali nr. 13 (intre Piata Victoriei si Buzesti).

 

Te astept cu drag !

Ana Maria

 

 

Abonează-te la newsletter