PROGRAMUL LUNII OCTOMBRIE 2013

 

Povesti cu Vise. Dreaming Circle

Joi, 3 octombrie, ora 18.30-22.00

”Visatul poate fi doar trait ca experienta directa. Nu inseamna numai sa ai vise in somn. Nu inseamna nici sa visezi cu ochii deschisi, sa-ti doresti sau sa-ti imaginezi ceva. Prin intermediul visatului putem percepe alte lumi.” – ( Carlos Castaneda Castaneda, ”Arta Visatului”)

Teoria relativitatii a fost descoperita de Einstein in timp ce se afla intr-o stare asemenatoare visului. Beethoven a compus un canon in vis. Wagner a dezvaluit faptul ca “Tristan si Isolda” a fost compusa in urma unui vis. Omul de stiinta Otto Loewi a visat modul in care poate demonstra o teorie legata de felul in care se transmit impulsurile nervoase – a primit Premiul Nobel. Descartes a fost influentat de o serie de vise. Voltaire povestea despre vise in care compunea poezie si satira. Cantaretul Billy Joel a descris felul in care muzica si uneori versurile (“River of Dreams”) cantecelor lui sunt “cadouri” primite in vis. Si exemplele ar putea continua pe pagini intregi.
”A fost doar un vis.” Crezi ? Experienta personala ne-a aratat ca nu este niciodata ”doar” un vis. O serie de sincronicitati, intalniri ”intamplatoare” si vise ne-au condus, pas cu pas, pe drumul catre Centru. Visele reprezinta unul din instrumentele, din aliatii cu care lucram. Visele sunt o poarta catre autenticitate. Un Univers in sine, pe care umanitatea il redescopera.


Asadar, de ce un workshop de lucru cu visele ?

 Visele. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de dincolo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor – miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc aborigenii si nu numai.


Ce este Active Dreaming ?

Este o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime, creata de Robert Moss (fondator al Robert Moss School of Active Dreaming, www.mossdreams.com)

”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss


Ce vom face ?

 – vom invata metoda ”Fulger” de lucru cu visele, o metoda de baza in Active Dreaming, care iti da posibilitatea sa descifrezi mesajele aduse in dar de vise, sa actionezi in sensul aducerii energiei visului si sa accesezi resurse nesfarsite de creativitate si spontaneitate.

– vom exersa visarea lucida samanica si ne vom imbarca in calatorii ghidate

– vom invata sa recunoastem elementele precognitive din vise

– vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis si vom fi exploratori dar si ghizi

– vom desena, ne vom juca de-a Sincronicitatea si vom invata despre puterea vindecatoare a viselor

Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Daca visezi si daca nu visezi, atelierele de Active Dreaming sunt pentru tine. Daca visezi, o sa inveti sa lucrezi in mai multe feluri cu visele tale si o sa-i poti invata si pe altii sa faca asta; daca nu visezi s-ar putea sa (re)incepi sa visezi sau sa-ti dai seama ca de fapt visai si pana acum, atata doar ca nu-ti aminteai…

Unde poti sa aplici ce inveti aici ?

Oriunde ! La servici, daca ai nevoie de idei noi si puncte de vedere…proaspete; in relatii (cu ceilalti, cu copiii tai si cu tine insuti) daca vrei sa intelegi mai bine ce se petrece; in orice proiect pentru care ai nevoie de creativitate, flexibilitate, joaca si idei originale.


Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 1 Octombrie (inclusiv).

Adresa: str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

 

Robert Moss in Romania Workshop de exceptie: ”Dancing with the Bear – Reclaiming the Arts of Dream Healing”

10 – 13 octombrie  2013

Robert Moss, considerat a fi unul dintre cei mai importanti exploratori ai samanismului (pe o lista care ii include pe Michael Harner, Alberto Villoldo, Mircea Eliade si Carlos Castaneda), creatorul metodei “Active Dreaming”, o imbinare originala de lucru cu visele si samanism, revine in Romania la inceput de Octombrie (Joi – Duminica, 10 – 13 Octombrie).

Detalii aici.

 

 

Calatori spre intregire

workshop de Respiratie Holotropica si Visare Activa

18-20 octombrie, Timisoara

 “In tine, ca in oricare fiinta umana, exista o dimensiune a constiintei mult mai profunda decat gandirea. Este esenta a ceea ce esti tu.”Eckhart Tolle

 Suntem calatori spre intregire. Calatoria vietii, in exterior, nu este altceva decat o oglinda a ceea ce se petrece in interiorul nostru – acolo unde sunt temerile, durerile dar si bucuriile, visele, energia resurselor vindecatoare, ce odata activate, ne inlesnesc calea spre a trai implinit, conform cu adevaratele noastre nevoi. Cand se intampla acest lucru, viata capata o curgere fireasca, armonioasa, relatiile noastre capata intimitate si autenticitate, iar caile pentru implinirea propriului drum se deschid cu usurinta.

Vom petrece trei zile cu noi insine, cu miraculoasa lume ce este adusa la suprafata din interior, cu ajutorul Respiratiei Holotropice si al Viselor – importante punti catre suflet, catre sinele nostru profund ce stie sa vada cu adevarat ce este prezent in noi, vindecandu-ne prin eliberarea de vechi bagaje psihice inutile si prin crearea unui mod de fiintare nou, benefic evolutiei sufletului.

Respiratia Holotropica este o puternica metoda holistica de autoexplorare, o calatorie interioara ce ne deschide catre noi moduri de a percepe realitatea, diferit de filtrele limitate prin care am fost conditionati sa o privim. Luam contact astfel, prin traire directa, nemijlocita, cu intregul univers interior, manifestat la nivel energetic, emotional si spiritual, prin trairi sau imagini ale sufletului pe care vindecatorul interior – cum il numeste psihiatrul Stanislav Grof, creatorul metodei – le aduce in constienta in timpul procesului terapeutic. Principiul vindecatorului interior, existent in toate traditiile spirituale ale lumii, nu este altceva decat propria inteligenta adanca, aflata dincolo de mintea conceptuala, care vindeca de la nivelul sinelui profund – sursa nealterata de conditionari, sursa sanatoasa a vietii in sine, miezul sacru care exista in fiecare dintre noi.

Cu ajutorul unui anumit tip de respiratie si insotiti de o muzica ce potenteaza plonjarea in adancimile interioare, Respiratia Holotropica slabeste mecanismele mintii rationale si faciliteaza deschiderea catre procesul de autovindecare. Se activeaza astfel memoria celulara si intreg campul de constiinta, oferind acces la toate nivelurile: domeniul senzorial (fizic), domeniul biografic (istoria personala), domeniul perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic individual).

 

Visele. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de dincolo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. C. G. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor – miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc aborigenii si nu numai.


Vom lucra cu visele prin metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss. Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Aceasta abordare il incurajeaza pe visator sa lase deoparte interpretarea – cea care de prea multe ori ne duce catre experimentarea realitatii la mana a doua, pentru ca nu face decat sa opereze cu tipare mentale pre-existente – si sa se apropie de energia visului in sine. Se poate opera cu resursele sau obstacolele care apar in vis, se poate dialoga sau se poate experimenta “punctul de vedere” al oricarui element din vis, fie el insufletit sau neinsufletit.

”Dreaming is about waking up”, spune Robert Moss, creatorul metodei ”Active Dreaming”. Active Dreaming (Visarea Activa) este si o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Acest workshop este o invitatie la a trai constient, asumat, fiecare moment al existentei. Pentru ca a trai din ce in ce mai constient inseamna a trai din ce in ce mai liber in alegeri – liber de convingeri limitative, liber de “noduri de energie” ce ne tin blocati in diverse evenimente / relatii neincheiate, liber de frici si deschis astfel catre a da si a primi, catre iubire, bucurie si joc. A ne trai constient jocul existentei in forma umana este pretiosul dar pe care Universul l-a pus in centrul fiintei noastre.

 

Program: Vineri, 18.00 – 22.00, sambata 9.30-19.00, duminica 9.30-14.00

Cost workshop: 380 lei (330 lei pentru inscrieri pana cel tarziu 4 octombrie)

Locatia: Sediul Psiholistart, Str Coriolan Baran (fosta Giurgiu), nr 22, zona Balcescu, Timisoara

Inscrieri: ioanaflavia@psiholistart.ro

 

Workshop de Respiratie Holotropica

Joi, 24 octombrie, 18.00-22.00

Respiratia Holotropica este o puternica metoda de autocunoastere, constientizare si astfel vindecare de la nivelul cel mai profund al fiintei. O asemenea experienta ne oglindeste ceea ce este prezent in noi, ceea ce ne impiedica in trairea curgatoare a existentei, ne adduce ceea ce avem nevoie sa vedem si sa traim in acest moment, deblocand energii “intepenite”, eliberand si aducand la suprafata noi resurse vindecatoare.

Tehnica Respiratiei Holotropice a fost introdusa in aceasta forma de psihiatrul de origine ceha Stanislav Grof si sotia sa, Cristina Grof. Stanislav Grof este unul dintre fondatorii si teoreticienii psihologiei transpersonale, cea care largeste cadrul de intelegere si de cuprindere a experientelor umane, considerand omul o fiinta de natura spirituala, intrupata, aflata intr-o calatorie a Constiintei. Acest fapt este in concordanta cu toate traditiile mistice ale lumii. Tot universul exista inauntrul nostru si se oglindeste, sub forma de perceptie, “in afara” noastra. De aceea, realitatea fiecaruia este o suma de perceptii care, intarite prin repetitie, devin constante definitorii si creeaza astfel lumea noastra.

Aici puteti afla mai multe detalii despre Respiratia Holotropica.

 

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 22 Octombrie (inclusiv).

Adresa: str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

 

Terapeut:

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, trainer, terapeut transpersonal

Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine). In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).


 

Abonează-te la newsletter