PROGRAMUL LUNII NOIEMBRIE 2013

Dream Archaeology– Workshop de lucru cu Visele
Joi, 7 Noiembrie, ora 18.30-22.00
”Visatul poate fi doar trait ca experienta directa. Nu inseamna numai sa ai vise in somn. Nu inseamna nici sa visezi cu ochii deschisi, sa-ti doresti sau sa-ti imaginezi ceva. Prin intermediul visatului putem percepe alte lumi.” – ( Carlos Castaneda Castaneda, ”Arta Visatului”)

Teoria relativitatii a fost descoperita de Einstein in timp ce se afla intr-o stare asemenatoare visului. Beethoven a compus un canon in vis. Wagner a dezvaluit faptul ca “Tristan si Isolda” a fost compusa in urma unui vis. Omul de stiinta Otto Loewi a visat modul in care poate demonstra o teorie legata de felul in care se transmit impulsurile nervoase – a primit Premiul Nobel. Descartes a fost influentat de o serie de vise. Voltaire povestea despre vise in care compunea poezie si satira. Cantaretul Billy Joel a descris felul in care muzica si uneori versurile (“River of Dreams”) cantecelor lui sunt “cadouri” primite in vis. Si exemplele ar putea continua pe pagini intregi.
”A fost doar un vis.” Crezi ? Experienta personala ne-a aratat ca nu este niciodata ”doar” un vis. O serie de sincronicitati, intalniri ”intamplatoare” si vise ne-au condus, pas cu pas, pe drumul catre Centru. Visele reprezinta unul din instrumentele, din aliatii cu care lucram. Visele sunt o poarta catre autenticitate. Un Univers in sine, pe care umanitatea il redescopera.


Asadar, de ce un workshop de lucru cu visele ?
Visele. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de dincolo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor – miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc aborigenii si nu numai.


Ce este Active Dreaming ?
Este o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime, creata de Robert Moss (fondator al Robert Moss School of Active Dreaming, www.mossdreams.com)

”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss


Ce vom face ?
– vom invata metoda ”Fulger” de lucru cu visele, o metoda de baza in Active Dreaming, care iti da posibilitatea sa descifrezi mesajele aduse in dar de vise, sa actionezi in sensul aducerii energiei visului si sa accesezi resurse nesfarsite de creativitate si spontaneitate.

– vom exersa visarea lucida samanica si ne vom imbarca in calatorii ghidate

– vom invata sa recunoastem elementele precognitive din vise

– vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis si vom fi exploratori dar si ghizi

– vom desena, ne vom juca de-a Sincronicitatea si vom invata despre puterea vindecatoare a viselor

Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

 Daca visezi si daca nu visezi, atelierele de Active Dreaming sunt pentru tine. Daca visezi, o sa inveti sa lucrezi in mai multe feluri cu visele tale si o sa-i poti invata si pe altii sa faca asta; daca nu visezi s-ar putea sa (re)incepi sa visezi sau sa-ti dai seama ca de fapt visai si pana acum, atata doar ca nu-ti aminteai…


Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 5 Noiembrie (inclusiv).

Adresa: str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

 

 

Workshop de Respiratie Holotropica

Joi, 14 Noiembrie, 18.00-22.00

Respiratia Holotropica are darul de a expanda in mod natural granitele mintii constiente si a ne deschide catre o perceptie a realitatii mult mai incapatoare, intr-un mod in care devenim constienti de vastitatea resurselor, surselor de ghidare si a propriilor capacitati vindecatoare. Are darul, de asemenea, de a ne elibera de ceea ce organismul, in totalitatea sa (fizic-mental-emotional-spiritual) nu mai are nevoie sa poarte cu sine – pattern-uri vechi de functionare, filtre limitative, relatii neincheiate sau afectiuni la nivel fizic si emotional.


Luam contact astfel, prin traire directa, nemijlocita, cu intregul univers interior, manifestat la nivel energetic, emotional si spiritual, prin trairi sau imagini ale sufletului pe care vindecatorul interior – cum il numeste psihiatrul Stanislav Grof, creatorul metodei – le aduce in constienta in timpul procesului terapeutic. Principiul vindecatorului interior, existent in toate traditiile spirituale ale lumii, nu este altceva decat propria inteligenta adanca, aflata dincolo de mintea conceptuala, care vindeca de la nivelul sinelui profund – sursa nealterata de conditionari, sursa sanatoasa a vietii in sine, miezul sacru care exista in fiecare dintre noi.


Cu ajutorul unui anumit tip de respiratie si insotiti de o muzica ce potenteaza plonjarea in adancimile interioare, Respiratia Holotropica slabeste mecanismele mintii rationale si faciliteaza deschiderea catre procesul de autovindecare. Se activeaza astfel memoria celulara si intreg campul de constiinta, oferind acces la toate nivelurile: domeniul senzorial (fizic), domeniul biografic (istoria personala), domeniul perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic individual).


Puteti gasi aici mai multe detalii despre Respiratia Holotropica.

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 12 Noiembrie (inclusiv).

Adresa: str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

 

  

 

Workshop de Respiratia Inimii / Respiratie Holotropica (RIRH)

Sambata-Duminica, 23-24 Noiembrie (9.30-19.00 si 9.30-14.00)

“Când schimbi felul în care priveşti lucrurile, lucrurile pe care le priveşti se schimbă.”Wayne Dyer


Respiratia Inimii este un instrument de constientizare si de invatat sa traim in Prezent – un instrument foarte drag noua, bland, subtil, aducator de deschidere si flexibilitate. Este de asemenea excelenta ca si pregatire pentru Respiratia Holotropica.


Cum functioneaza?

Inima are un camp electromagnetic urias. Asta inseamna ca de aici, de la acest nivel, pot aparea profunde vindecari la nivel fizic, emotional, mental si spiritual. Inima are o inteligenta aparte si o capacitate de transformare uluitoare. “Traitul” in inima are o calitate anume – cand inima se deschide, perceptia asupra realitatii se modifica.

Ca si alte tehnici apartinand sistemelor mistice de cunoastere si traire, Respiratia Inimii are ca nucleu si vehicul respiratia constienta. Toate marile traditii spirituale ale lumii folosesc respiratia ca vehicul de accesare ale straturilor mai profunde ale fiintei, de conectare la dimensiunea sacra a existentei. Respiratia este energie vitala in primul rand si este strans legata de capacitatea de deschidere, acceptare si transformare. Respiratia este cea care leaga “interiorul” cu “exteriorul” si conduce, usor-usor, la intelegerea realitatii ca “tot”.

La fel ca toate tehnologiile sacrului, Respiratia inimii are drept scop reconectarea la dimensiunea universala a fiintei, integrarea polaritatilor si realinierea tuturor aspectelor noastre. Este o cale ce isi are originile in stari de constiinta extinsa, in viziunea samanica a interconexiunii cerului cu pamantul, cale ce aduce totul in centrul nostru, in inima, locul in care transformam si armonizam energia, redescoperind puterea de a iubi, de a accepta si imbratisa realitatea.


Ce ne aduce Respiratia Inimii?

• accesarea si experimentarea fiecarui centru energetic

• echilibru fizic si emotional

• creativitate si flexibilitate

• stare de bine si liniste interioara

• deschidere catre bucuria de a fi

Dincolo de calitatea Respiratiei Inimii de a accesa registrele psiho-spirituale, ea este mai presus de toate un mod prin care luam contact cu corpul si prin care dezvoltam capacitatea de a fi prezenti, atenti, conectati cu noi insine.

Cu ajutorul unui anumit tip de respiratie si insotiti de o muzica ce potenteaza plonjarea in adancimile interioare, Respiratia Holotropica transcende mecanismele mintii rationale si faciliteaza deschiderea catre procesul de autovindecare. Se activeaza astfel memoria celulara si intreg campul de constiinta, oferind acces la toate nivelurile: domeniul senzorial (fizic), domeniul biografic (istoria personala), domeniul perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic individual).

Puteti gasi aici mai multe detalii despre Respiratia Holotropica.

Cost: 300 de lei (250 lei pentru plata integrala pana pe 15 Noiembrie, inclusiv).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50%.

Adresa: str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

 

 

Workshop de Respiratie Holotropica

Joi, 28 Noiembrie, 18.00-22.00

Respiratia Holotropica are darul de a expanda in mod natural granitele mintii constiente si a ne deschide catre o perceptie a realitatii mult mai incapatoare, intr-un mod in care devenim constienti de vastitatea resurselor, surselor de ghidare si a propriilor capacitati vindecatoare. Are darul, de asemenea, de a ne elibera de ceea ce organismul, in totalitatea sa (fizic-mental-emotional-spiritual) nu mai are nevoie sa poarte cu sine – pattern-uri vechi de functionare, filtre limitative, relatii neincheiate sau afectiuni la nivel fizic si emotional.

Luam contact astfel, prin traire directa, nemijlocita, cu intregul univers interior, manifestat la nivel energetic, emotional si spiritual, prin trairi sau imagini ale sufletului pe care vindecatorul interior – cum il numeste psihiatrul Stanislav Grof, creatorul metodei – le aduce in constienta in timpul procesului terapeutic. Principiul vindecatorului interior, existent in toate traditiile spirituale ale lumii, nu este altceva decat propria inteligenta adanca, aflata dincolo de mintea conceptuala, care vindeca de la nivelul sinelui profund – sursa nealterata de conditionari, sursa sanatoasa a vietii in sine, miezul sacru care exista in fiecare dintre noi.

Puteti gasi aici mai multe detalii despre Respiratia Holotropica.

Cost: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 26 Noiembrie (inclusiv).

Adresa: str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

 

Terapeut:

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, trainer, terapeut transpersonal

Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).
In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).


 

 

Abonează-te la newsletter