visul ca poarta a inimii

PROGRAMUL LUNII MARTIE 2013

 

POVESTI CU VISE – Dreaming Circle, zi de lucru cu visele

Sambata, 2 martie, ora 10.00-19.00

“Viata adevarata este atunci cand suntem trezi in vise.”Henry David Thoreau

Visele sunt o puternica poarta catre noi insine, catre diferite planuri ale fiintei noastre. Visele sunt realitati in sine, la fel de concrete ca realitatea noastra diurna. In masura in care calatorim liberi prin toate spatiile viselor, din ce in ce mai atent si mai asumat, devenim liberi sa experimentam adevaratele dimensiuni pe care le purtam in noi, constienti de infinitele Universuri la care avem acces – pentru vindecare si pentru implinirea destinului.

Daca in viata diurna, mintea rationala poate sa ascunda sau sa ignore dorintele si nevoile Sufletului, in vise, adevaratele noastre nevoi si realitati interioare isi fac simtita prezenta. Visele vorbesc limbajul Sufletului si ne conduc spre implinirea acestuia.

De multe ori suntem ghidati prin intermediul viselor. Ni se arata calea de urmat, ni se aminteste misiunea pentru care ne aflam aici, in aceasta existenta, in lumea celor sapte zile. Uneori vise vin sa ne previna de anumite hopuri sau pericole, in asa fel incat sa ne deschida catre o perceptie mai atenta asupra realitatii. Alteori, visele ne conecteaza cu ghizii spirituali sau cu animalele de putere a caror energie se cere adusa in realitatea tridimensionala, sa ne sprijine in ce avem de implinit. In vise, primim vizite de la persoane dragi ce au trecut “dincolo”, in alt plan, si au mesaje pentru noi. Tot visele vorbesc despre starea fizica a corpului, despre relatiile importante din viata noastra – uneori anuntand intalniri esentiale ce se pregatesc sa vina catre noi.

Vom lucra cu visele prin metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss. Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Cost: 180 lei (150 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% din suma cu o saptamana inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

 

SEZATOARE – seara femeilor

Joi, 7 martie, ora 18.30-22.00


Este saptamana dedicata femeilor si feminitatii.

Asadar ne vom strange la sezatoare, de preferinta in straie traditionale (ie, ciupag, camasa, piepteni de par etc.), conectandu-ne la feminitatea specifica spatiului romanesc. Sau poti sa aduci un obiect specific: poate ceva cusut de mana, poate o podoaba. Chiar si o poza cu ”buna” sau strabuna J este binevenita. Portul de demult si traditionala ie aveau – si inca au ! – o putere anume. Cumva, ia face parte dintr-un spatiu atemporal; cumva, ia este un fel de ancora care sopteste ceva despre feminitatea despre aceste meleaguri. Ia te invita sa o redescoperi – nu ca sa o porti neaparat, ci ca sa iti daruiasca ceva pretios.

De ce sezatoare?

Pentru ca aici se aduna femeile, intr-un spatiu comunitar, cald si primitor, ajutandu-se reciproc, lucrand, cantand, depanand povesti, impartasind experiente si mai presus de toate, simtind legatura profunda ce le uneste, ca femei.

Ce inseamna pentru tine sa fii femeie? In ce fel sunt pastrate in interiorul tau memoriile ancestrale ale femeilor din neam? Tainele batranelor, leacurile stravechi, cunoasterea plantelor si revelarea misterelor naturii, toate traiesc in feluri proprii in tine, femeia de azi.

Va asteptam cu cantece, ceai, mucenici (daca facem  🙂 ), sa redescoperim impreuna frumusetea comunitatii de femei.

 

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% din suma cu o saptamana inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

 

 

 

 

Seara de RESPIRATIE HOLOTROPICA

Joi, 21 martie, ora 18.00-22.00

Respiratia Holotropica este o puternica metoda de autocunoastere, constientizare si astfel vindecare de la nivelul cel mai profund al fiintei. O asemebea experienta ne oglindeste ceea ce este prezent in noi, ceea ce ne impiedica in trairea curgatoare a existentei, ne adduce ceea ce avem nevoie sa vedem si sa traim in acest moment, deblocand energii “intepenite”, eliberand si aducand la suprafata noi resurse vindecatoare.

Tehnica Respiratiei Holotropice a fost introdusa in aceasta forma de psihiatrul de origine ceha Stanislav Grof si sotia sa, Cristina Grof. Stanislav Grof este unul dintre fondatorii si teoreticienii psihologiei transpersonale, cea care largeste cadrul de intelegere si de cuprindere a experientelor umane, considerand omul o fiinta de natura spirituala, intrupata, aflata intr-o calatorie a Constiintei. Acest fapt este in concordanta cu toate traditiile mistice ale lumii. Tot universul exista inauntrul nostru si se oglindeste, sub forma de perceptie, “in afara” noastra. De aceea, realitatea fiecaruia este o suma de perceptii care, intarite prin repetitie, devin constante definitorii si creeaza astfel lumea noastra.

Aici puteti afla mai multe detalii despre Respiratia Holotropica.

 

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% din suma cu o saptamana inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

 

VISUL CA POARTA A INIMII – Conectarea la Misiunea Personala

Workshop de Active Dreaming si Respiratia Inimii

BrasovSambata, 23 martie, ora 10.00-20.00 si duminica, 24 martie, ora 10.00-14.00

Visele si ”visatul” sunt porti catre Inima. De-acolo, din centrul Fiintei, visele vorbesc Visatorului despre ceea ce este cu adevarat important pentru suflet. Despre ceea ce este posibil, mult mai mult decat ce poate imagina mintea diurna. Despre ce are nevoie corpul si despre a crea, in mod constient, realitatea. Despre Viziune si despre Misiune.


Cauti ? Ai sentimentul ”acela”, pe care nu stii prea bine sa-l numesti, dar care revine, insistent ? Uneori in timpul zilei, alteori noaptea, adus de cate-un vis ? Parca stii si parca nu stii. Parca iti aduci aminte de ceva si parca totusi…


Visele sunt resurse pretioase, pline de indicii. De ghizi, in tot felul de forme. Visele au rabdare. Revin, iar si iar. Povestesc, in felul lor, despre Misiunea Personala si despre cai de urmat.


Da, pentru ca visele nu sunt ”doar” vise. Dupa ce Freud si Jung au dat ”startul”, din ce in ce mai multi medici, terapeuti si psihologi au inceput sa lucreze cu aceasta resursa fabuloasa si s-au dezvoltat din ce in ce mai multe scoli specializate pe analiza viselor si terapia prin vis. In felul asta, in sfarsit, viselor incepe sa li se dea atentia cuvenita.


Visele ne vorbesc despre noi, despre dorintele Sufletului, despre ce ne dorim cu adevarat si despre ce e de facut in sensul asta; despre parti din noi si despre ce are nevoie corpul; despre relatii si creativitate, trecut, prezent si viitor. Visele ne conecteaza la Campul de dincolo de minte si de personalitatea obisnuita; la vechi Traditii pe care le reinvatam, de care ne reamintim. Sunt sute si mii de povesti – adevarate ! – despre cum o anumita solutie a fost gasita in urma unui vis, o anumita carte s-a cerut scrisa in timpul unui vis, un anumit tablou a aparut pe lume tot in urma unui vis. Despre relatii vindecate cu persoane dragi de dincolo de Timp si indicii pretioase primite in timpul unui vis.

”Dreaming is about waking up”, spune Robert Moss, creatorul metodei ”Active Dreaming”. Cu ajutorul acestei metode si prin Respiratia Inimii, pe ritmuri de tobe ne vom deschide vastului spatiu al viselor si al viziunilor sufletului, invatand sa aducem in realitatea cotidiana incredibila putere creatoare pe care o purtam in noi, eliberand calea spre implinirea propriului destin.

Ce este Active Dreaming ?


Este o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime, creata de Robert Moss (fondator al Robert Moss School of Active Dreaming, www.mossdreams.com)

Aici puteti afla mai multe detalii despre lucrul cu visele si Respiratia Inimii.

 

Cost: 250 lei (150 lei pentru inscrieri pana in 10 martie)

Locatie: Studioul Santosha, Brasov

Inscrieri la: contact@santosha.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% din suma cu o saptamana inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

 

Seara de RESPIRATIA INIMII

Joi, 28 martie, ora 18.30-22.00

respiratia inimii - drumulsprecentruRespiratia Inimii este o metoda subtila si blanda de intoarcere la sine, de accesare a starii de Prezenta. Instrumentele cu care lucram sunt respiratia, atentia, intentia. Dincolo de calitatea Respiratiei Inimii de a accesa registrele psiho-spirituale, ea este mai presus de toate un mod prin care luam contact cu corpul si prin care dezvoltam capacitatea de a fi prezenti, atenti, conectati cu noi insine. Respiratia Inimii este o cale de a trai in prezent, in aici si acum, eliberati de roluri si credinte introiectate, bucurandu-ne de trup ca vehicul ce ne poarta in marea calatorie a vietii.

Asadar, de ce Respiratia Inimii ?

Trairea acestei meditatii ne conduce subtil catre expansiunea sferei de perceptie a realitatii, aducand cu sine o mai mare claritate si disciplina mentala, echilibru emotional, constientizarea propriilor “pattern-uri” si eliberarea de ele, creativitate, flexibilitate si mai ales vitalitate si libertatea de a fi in armonie cu intreaga fiinta.

 

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% din suma cu o saptamana inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 


Facilitator:

Ana Maria Stefanescu – trainer, terapeut transpersonal, dream teacher

Ana Maria este trainer certificat si NLP Master Practitioner, terapeut transpersonal – Respiratie Holotropica (Elena Francisc si Horia Turcanu), Respiratia Inimii (Elena Francisc si Horia Turcanu), Astrologie Arhetipala (Mark Seelig), Psychic Defense (Vitor Rodrigues), The Primary (Rainer Pervoeltz), Sunete Sacre (Monique Tiberghien), lucrul cu Visele (Monique Tiberghien) – si certificare ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Formare in terapia cranio-sacrala. Are o dubla formare in lucrul cu vise. Este Dream Teacher certificat – Robert Moss School of Active Dreaming – fiind singura din Romania cu aceasta formare. De asemenea, are o formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Dreams & Psychology).

 

 

Abonează-te la newsletter