PROGRAMUL LUNII MAI 2013

 

Workshop de Creative Writing

Joi, 9 mai, ora 18.30-22.00

Suntem fiinte creative. Daca lasam mana sa scrie singura si sufletul sa se joace, sa se exprime, incredibile resurse apar la suprafata si vorbesc despre noi, cei ce suntem cu adevarat. Nevoile reale, uneori nerecunoscute nici macar fata de noi insine, se ivesc din neant si capata contur clar in fata ochilor nostri.

Exista Putere in scris. Mai multe feluri de putere: puterea de-a crea, puterea de-a te lasa sa simti, puterea de-a transforma intentiile in realitate, puterea de-a gasi solutii, puterea de-a tamadui, puterea de-a inspira, puterea de-a darui. Puterea de-a lasa deoparte ce e de lasat deoparte, atunci cand e cazul. Simpla numire in scris a unei “probleme” ofera unelte de continere, de transformare. Scrisul aduce flexibilitate, scrisul inseamna leadership, scrisul inseamna contributie. Scrisul e bucurie si joaca si accesarea Copilului Interior.

Vom scrie povesti sau doar fraze, poezii cu rima sau fara, cuvinte insirate unele dupa altele doar pentru ca au o anumita culoare sau textura sau gust; vom scrie despre noi, despre ceilalti si despre lume; vom scrie pentru noi – cei de-acum, cei de demult sau cei din viitor – pentru ceilalti si pentru lume; vom scrie din Vise si pentru Vise; vom face puzzle din povestile noastre si vom scrie doar pentru placerea de a scrie.

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% cu minim trei zile inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

Respiratie Holotropica si Vise de vindecare

Vineri-duminica, 10-12 mai

vineri: 18.00-21.00, sambata: 10.00-19.00, duminica: 10.00-14.00

Visele sunt vindecatoare prin excelenta. In foarte multe feluri: la nivel simbolic, bineinteles, dar de multe ori…literalmente. Visele vorbesc despre ce se intampla in corpul nostru, despre ce se intampla cu emotiile noastre si sunt indicatoare ”vii” ale starii noastre prezente. Pentru ca sunt libere de conditionarile mintii diurne visele pot calatori in trecut si viitor si pot aduce informatii pretioase in ceea ce priveste felul in care echilibrul poate fi mentinut si mai ales, care sunt lucrurile de care avem nevoie pentru asta.

Traditia vindecarii cu ajutorul viselor este veche si apare in toate marile traditii ale omenirii. Unii dintre cei mai buni medici alopati sunt cei care si astazi isi intreaba pacientii ce viseaza. Ei stiu ca dincolo de orice masuratori ”stiintifice” corpul si mintea au limbaje proprii si extrem de explicite, pentru oricine are rabdare sa priveasca / asculte cu atentie.

Asadar, in acest weekend Vindecatorul Interior va fi prezent pe foarte multe planuri. Imaginile si personajele viselor noastre vor fi acolo, gata sa ne insoteasca in calatoria noastra de vindecare si ghidare interioara.

Vom lucra cu Active Dreaming si cu Respiratia Holotropica.

Ce este Active Dreaming?
”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor sponatne din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss (www.mossdreams.com)

A trai constient inseamna a accepta provocarea de a crea, adica a trece dincolo de scenarii vechi si a aduce ceva nou in aceasta lume.

Ce este Respiratia Holotropica?

Respiratia Holotropica apartine terapiilor holiste, care abordeaza fiinta umana ca pe un sistem complet, capabil de autoreglare si autovindecare. Holotropic inseamna, de fapt, indreptare spre intregire, aceasta fiind tendinta fireasca a fiecaruia dintre noi – de a cauta unitatea si integralitatea fiintei. Ca toate tehnologiile sacrului, Respiratia Holotropica ne conduce intr-o stare de constiinta extinsa, ce are potentialul de a expanda perceptia asupra unor campuri ce depasesc zona noastra de constienta din timpul activitatilor cotidiene. Intr-o stare de perceptie extinsa, avem acces la nivelul energetic, emotional si spiritual al fiintei, devenind constienti de adevaratele dimensiuni ale existentei si vindecand astfel intregul.

Aici aveti mai multe detalii despre Respiratia Holotropica.

Cost: 300 lei (250 lei pentru inscrieri pana la data de 4 mai)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% cu minim trei zile inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

Workshop de Respiratie Holotropica

Joi, 16 mai, ora 18.00-22.00


Respiratia Holotropica
este o puternica metoda de autocunoastere, constientizare si astfel vindecare de la nivelul cel mai profund al fiintei. O asemenea experienta ne oglindeste ceea ce este prezent in noi, ceea ce ne impiedica in trairea curgatoare a existentei, ne adduce ceea ce avem nevoie sa vedem si sa traim in acest moment, deblocand energii “intepenite”, eliberand si aducand la suprafata noi resurse vindecatoare.

Tehnica Respiratiei Holotropice a fost introdusa in aceasta forma de psihiatrul de origine ceha Stanislav Grof si sotia sa, Cristina Grof. Stanislav Grof este unul dintre fondatorii si teoreticienii psihologiei transpersonale, cea care largeste cadrul de intelegere si de cuprindere a experientelor umane, considerand omul o fiinta de natura spirituala, intrupata, aflata intr-o calatorie a Constiintei. Acest fapt este in concordanta cu toate traditiile mistice ale lumii. Tot universul exista inauntrul nostru si se oglindeste, sub forma de perceptie, “in afara” noastra. De aceea, realitatea fiecaruia este o suma de perceptii care, intarite prin repetitie, devin constante definitorii si creeaza astfel lumea noastra.

Aici puteti afla mai multe detalii despre Respiratia Holotropica.

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% cu minim trei zile inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

Workshop de Respiratia Inimii

Miercuri, 22 mai, ora 18.30-22.00

Inima are un camp electromagnetic urias. Asta inseamna ca de aici, de la acest nivel, pot aparea profunde vindecari la nivel fizic, emotional, mental si spiritual. Inima are o inteligenta aparte si o capacitate de transformare uluitoare.

In aceasta seara vom locui in centrul fiintei noastre, spatiul in care alchimizam orice energie, spatiul in care cerul se uneste cu pamantul, nascand fiinta intreaga care suntem. Vom experimenta lucrul pe fiecare chakra si pe fiecare nivel psiho-spiritual aferent, integrand polaritatile si adunand Totul ACASA, in inima.

La fel ca toate tehnologiile sacrului, Respiratia inimii are drept scop reconectarea la dimensiunea universala a fiintei, integrarea polaritatilor si realinierea tuturor aspectelor noastre. Este o cale ce isi are originile in stari de constiinta extinsa, in viziunea samanica a interconexiunii cerului cu pamantul, cale ce aduce totul in centrul nostru, in inima, locul in care transformam si armonizam energia, redescoperind puterea de a iubi, de a accepta si imbratisa realitatea.

Mai multe detalii despre Respiratia Inimii gasiti aici.

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% cu minim trei zile inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

Dreaming Circle – workshop de lucru cu visele

Joi, 30 mai, ora 18.30-22.00

“Viata adevarata este atunci cand suntem trezi in vise.”Henry David Thoreau

De multe ori suntem ghidati prin intermediul viselor. Ni se arata calea de urmat, ni se aminteste misiunea pentru care ne aflam aici, in aceasta existenta, in lumea celor sapte zile. Uneori vise vin sa ne previna de anumite hopuri sau pericole, in asa fel incat sa ne deschida catre o perceptie mai atenta asupra realitatii. Alteori, visele ne conecteaza cu ghizii spirituali sau cu animalele de putere a caror energie se cere adusa in realitatea tridimensionala, sa ne sprijine in ce avem de implinit. In vise, primim vizite de la persoane dragi ce au trecut “dincolo”, in alt plan, si au mesaje pentru noi. Tot visele vorbesc despre starea fizica a corpului, despre relatiile importante din viata noastra – uneori anuntand intalniri esentiale ce se pregatesc sa vina catre noi.

Vom lucra cu visele prin metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss. Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Aici puteti afla mai multe detalii despre lucrul cu Vise.

 

Cost: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

Inscrieri la: info@drumulsprecentru.ro

Rezervarea locului se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% cu minim trei zile inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

 

 

 

 

Abonează-te la newsletter