creative-writing-scriere-creativa

Programul lunii decembrie

Creative Writing – workshop de scriere creativa

Miercuri, 5 decembrie, ora 18.30 – 22.00

creative-writing-scriere-creativaTe-ai intrebat vreodata de unde vin cuvintele? Din ce zona a fiintei tale? Si ce calitate are, in felul asta, fiecare cuvant? Undeva, candva, cineva a inceput sa scrie ca sa exprime sentimente si o viziune unica asupra lumii. Unica. Nu exista doua ”scrisuri” la fel asa cum nu exista doua poezii la fel, sau doua carti la fel, sau nici macar doua metafore la fel. Doua litere la fel? Nu, nici Smile

Scrisul. Exclusiv uman. Un fel de rafinare a expresiei de sine, un fel de modulare a energiei, un fel de creatie nesfarsita de lumi, un fel de contemplatie tacuta. Toate izvorate din preaplin, toate atunci cand vrei sa daruiesti si-atat. Exista adevarate ritualuri ale scrisului. Iar Caligrafia? Arta si Meditatie.

De ce un workshop de scriere creativa? Deoarece este o alta cale de a accesa starea de Prezenta si deoarece cuvintele creaza realitate. Dincolo de asta, exista Putere in scris. Mai multe feluri de putere: puterea de-a crea, puterea de-a te lasa sa simti, puterea de-a transforma intentiile in realitate, puterea de-a gasi solutii, puterea de-a tamadui, puterea de-a inspira, puterea de-a darui. Puterea de-a lasa deoparte ce e de lasat deoparte, atunci cand e cazul. Simpla numire in scris a unei “probleme” ofera unelte de continere, de transformare. Scrisul aduce flexibilitate, scrisul inseamna leadership, scrisul inseamna contributie. Scrisul e bucurie si joaca si accesarea Copilului Interior.

Ce vom face? Vom scrie povesti sau doar fraze sau cuvinte sau litere, ”poezii” cu rima sau fara, cuvinte insirate unele dupa altele doar pentru ca au o anumita culoare sau textura sau gust; vom scrie despre noi, despre ceilalti si despre lume; vom scrie pentru noi – cei de-acum, cei de demult sau cei din viitor – pentru ceilalti si pentru lume; vom scrie din Vise si pentru Vise; vom face puzzle din povestile noastre si vom scrie doar pentru placerea de a scrie.

Workshop de Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii

Sambata, 8 decembrie, ora 10.00-20.00 si duminica, 9 decembrie, ora 10.00-14.00

Vor fi doua zile de accesare a miezului fiintei noastre, spatiul din care inteligenta intrinseca vindeca si echilibreaza la nivel mental, emotional si fizic. Vor fi doua zile de trait din inima, de conectare unii cu altii si cu sursa sufletului. Vom experimenta ce inseamna accesarea unei stari extinse de constiinta si odata cu ea, largirea granitelor perceptiilor noastre. Ne vom conecta cu ajutorul respiratiei la propriile noastre trairi. Pentru ca respiratia este punctul de conectare intre trup, minte si suflet. A respira constient inseamna a deveni constient, a lasa spatiu pentru experimentarea adevarului interior

Seara de RESPIRATIE HOLOTROPICA

 

Miercuri, 12 decembrie, ora 18.00 – 22.00

 

respiratia-holotropica-respiratie-de-focTehnica Respiratiei Holotropice (sau ”respiratia de foc”, cum i se mai spune) a fost introdusa in aceasta forma de psihiatrul de origine ceha Stanislav Grof si sotia sa, Cristina Grof. Stanislav Grof este unul dintre fondatorii si teoreticienii psihologiei transpersonale, cea care largeste cadrul de intelegere si de cuprindere a experientelor umane, considerand omul o fiinta de natura spirituala, intrupata, aflata intr-o calatorie a Constiintei. Acest fapt este in concordanta cu toate traditiile mistice ale lumii. Tot universul exista inauntrul nostru si se oglindeste, sub forma de perceptie, “in afara” noastra. De aceea, realitatea fiecaruia este o suma de perceptii care, intarite prin repetitie, devin constante definitorii si creeaza astfel lumea noastra.

”Dreaming with Mary” – workshop de lucru cu visele

Miercuri, 19 decembrie, ora 18.30 – 22.00

dreaming with MaryVine Craciunul. La ora la care noi vom fi ”in miezul” acestui workshop, Craciunul va fi si mai aproape. Zilele sunt incarcate cu-asa Taina mare, ca aproape ne tinem respiratia si pasim mai usor. Maria, Maica Sfanta, isi face simtita Prezenta mai mult decat oricand. Sau noi suntem mai acordati la Prezenta Ei.

Sunt multe vise si viziuni care-au prevestit sau insotit evenimentele din jurul nasterii Pruncului. Dincolo de asta, vorbim despre Maria ca arhetip si despre tot ce inseamna viata Mariei ca si ”invatatura” – invatatura de creatie, invatatura de primire, de daruire si de abandon; invatatura de credinta si invatatura de blandete. Puterea care sta in Feminin, puterea care sta in vulnerabilitate.

Asa ca asta va fi un ”Dreaming Circle” mai special – poate deloc intamplator, ultimul nostru workshop din 2012; poate deloc intamplator, cu doua zile inainte de 21.12.2012; poate deloc intamplator, cu acest subiect.

Te astept cu drag !

Cost Seara de miercuri*: 100 lei (80 lei pentru student / pensionari / persoane cu venituri reduse)

 

Cost Workshop de weekend*: 250 lei (200 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)

 

* 30% reducere, daca vii la toate serile de miercuri dintr-o luna

 

* 20% reducere la workshop-ul de weekend daca vii la doua seri de miercuri din luna

 Locatie: Centrul I-AM, Leonida Varnali nr. 13 (intre Piata Victoriei si Buzesti).

 

Abonează-te la newsletter