Lacul Albastru al Vindecarii. Seara de Visare Activa.

– workshop experiential; joi 6 noiembrie –

lacul albastru al vindecarii ana-maria-stefanescu“Visele ne deschid cai pentru vindecare…si ne invita, din nou si din nou, sa trecem dincolo de fixatia noastra in ceea ce priveste simptomele fizice catre cauzele spirituale ale starii de bine sau ale bolii. Ne invita sa ne conectam la energiile transpersonale pentru a ne vindeca pe noi insine si pe altii.”Robert Moss

Visele sunt vindecatoare prin excelenta. In foarte multe feluri: la nivel simbolic, bineinteles, dar de multe ori…literalmente. De fapt, visele sunt de foarte multe ori transpersonale. In mod paradoxal, abordarea transpersonala (“moderna” !) a viselor ne deschide calea catre ceea ce culturile vechi stiau si foloseau in asa numitele “tehnologii ale sacrului”: visele pot fi foarte reale. Un vis se poate explica pe sine, fara interpretari suplimentare. Visele vorbesc despre ce se intampla in corpul nostru, sau despre starea de sanatate a unei persoane dragi, sau despre ce se intampla cu emotiile noastre si sunt indicatoare ”vii” ale starii noastre prezente. Pentru ca sunt libere de conditionarile mintii diurne visele pot calatori in trecut si viitor si pot aduce informatii pretioase in ceea ce priveste felul in care echilibrul poate fi mentinut si mai ales, care sunt lucrurile de care avem nevoie pentru asta.

Experientele visului ne pot indica modul in care energia noastra vitala este blocata sau modul in care aceasta se manifesta.

Traditia vindecarii cu ajutorul viselor este veche si apare in toate marile traditii ale omenirii. Unii dintre cei mai buni medici alopati sunt cei care si astazi isi intreaba pacientii ce viseaza. Ei stiu ca dincolo de orice masuratori ”stiintifice” corpul si mintea au limbaje proprii si extrem de explicite, pentru oricine are rabdare sa priveasca / asculte cu atentie.

In aceasta seara, imaginile si personajele viselor noastre vor fi acolo, gata sa ne insoteasca in calatoria noastra de vindecare si ghidare interioara.

Ce vom face ?

Vom lucra cu visele prin metoda Visare Activa. Visarea Activa este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Aceasta abordare il incurajeaza pe visator sa lase deoparte interpretarea – cea care de prea multe ori ne duce catre experimentarea realitatii la mana a doua, pentru ca nu face decat sa opereze cu tipare mentale pre-existente – si sa se apropie de energia visului in sine.Se poate opera cu resursele sau obstacolele care apar in vis, se poate dialoga sau se poate experimenta “punctul de vedere” al oricarui element din vis, fie el insufletit sau neinsufletit.

Aceasta metoda face trecerea de la visatul pasiv la visatul activ, transformand asta intr-un instrument extrem de puternic de constientizare si transformare – si are in acelasi timp legatura cu asumarea responsabilitatii, in sensul in care dezvoltarea abilitatii de a lucra cu visele aduce dupa sine dezvoltarea abilitatii de a “lucra” cu realitatea – si permite practic orice abordare, cata vreme este utila.

Constienta in vis si constienta in realitatea diurna se influenteaza reciproc. Da, visele vindeca – poate cel mai mult prin felul in care sunt aliati pretiosi in transformarea mitologiei ”personale”.

Asadar:

– vom lucra cu metoda ”Fulger” de lucru cu visele, care iti da posibilitatea sa descifrezi mesajele aduse in dar de vise, sa actionezi in sensul aducerii energiei visului si sa accesezi resurse nesfarsite de creativitate si spontaneitate.
– vom exersa visarea lucida samanica si ne vom imbarca in calatorii ghidate
– vom exersa intoarcerea in spatiul unui vis si vom fi exploratori dar si ghizi
– vom desena, ne vom juca de-a Sincronicitatea si vom invata despre puterea vindecatoare a viselor
– vom scana centrii energetici ai corpului si vom folosi resursele fiecarui nivel in parte

Te astept cu drag !

Ana Maria

Contributie: 100 lei (80 lei pentru studenti/pensionari/persoane cu venituri reduse)
Locatie: str. Dumitru Cariagdi nr. 7 (zona Piata Muncii), Bucuresti

REZERVAREA LOCULUI SE FACE DOAR PE MAIL, la ana@drumulsprecentru.ro / info@drumulsprecentru.ro si implica achitarea a 50% cu minim doua zile inainte de eveniment. Multumesc pentru intelegere.

Facilitator:

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, trainer
Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training). Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).

(Art imagine: Zibi Genis)

Abonează-te la newsletter