Geometria Sufletului. Atelier de Scriere Creativa.

Joi 30 octombrie, 18.30 – 22.00

geometria sufletului 4 drumulusprecentru.ro”Writing is the geometry of the soul” – Platon

Te-ai intrebat vreodata de unde vin cuvintele ? Din ce zona a fiintei tale ? Si ce calitate are, in felul asta, fiecare cuvant ? Cuvintele creeaza lumi. Undeva, candva, cineva a inceput sa scrie ca sa exprime sentimente si o viziune unica asupra lumii. Unica. Nu exista doua ”scriituri” la fel asa cum nu exista doua poezii la fel, sau doua carti la fel, sau nici macar doua metafore la fel. Doua litere la fel ? Nici 🙂

Scrisul. Exclusiv uman. Un fel de rafinare a expresiei de sine, un fel de modulare a energiei, un fel de creatie nesfarsita de lumi, un fel de contemplatie tacuta. Toate izvorate din preaplin, toate atunci cand vrei sa daruiesti si-atat. Exista adevarate ritualuri ale scrisului. Iar Caligrafia ? Arta si Meditatie.

De ce un workshop de scriere creativa?

Deoarece este un workshop care s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a scrie. Deoarece experienta subiectiva este, de multe ori, structurata si hranita de cuvinte – cuvinte pe care le citim, auzim, rostim. Deoarece scrisul este un alt portal, o alta cale de a accesa starea de Prezenta – starea aceea in care totul este viu si nou; totul este flux, totul respira la unison iar cuvantul ”inspiratie” se explica pe sine 🙂 Si de foarte multe ori, scrisul inseamna vindecare – si pentru scriitor, si pentru cititor. Si deoarece cuvintele creeaza realitate. Paul Valery spune frumos: ”un om care scrie nu e niciodata singur”.

magic writingDincolo de asta, exista Putere in scris. Mai multe feluri de putere: puterea de-a crea, puterea de-a te lasa sa simti, puterea de-a transforma intentiile in realitate, puterea de-a gasi solutii, puterea de-a tamadui, puterea de-a inspira, puterea de-a darui. Acea Putere care izvoraste din Inima. Puterea de-a lasa deoparte ce e de lasat deoparte, atunci cand e cazul. Simpla numire in scris a unei “probleme” ofera unelte de continere, de transformare. Scrisul aduce flexibilitate, scrisul inseamna leadership, scrisul inseamna contributie. Scrisul e bucurie si joaca si accesarea Copilului Interior.

Ce vom face?

Vom scrie povesti sau doar fraze, poezii cu rima sau fara, cuvinte insirate unele dupa altele doar pentru ca au o anumita culoare sau textura sau gust; vom scrie despre noi, despre ceilalti si despre lume; vom scrie pentru noi – cei de-acum, cei de demult sau cei din viitor – pentru ceilalti si pentru lume; vom scrie din Vise si pentru Vise; vom lucra cu mandale de cuvinte, vom face puzzle din povestile noastre si vom scrie doar pentru placerea de a scrie.

Nu, nu trebuie sa mai fi scris inainte. Nu trebuie sa stii ceva anume sau sa fi citit ceva anume. Singurul lucru de care ai nevoie este pofta de joaca.

Cum stii daca workshopul asta este pentru tine ? Pai in clipa in care citesti aceste randuri, stii deja.

Te astept cu drag !

Ana Maria

Program: joi 30 octombrie, 18.30 – 22.00

Contributie: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 28 Octombrie (inclusiv).

Adresa: Casa cu Flori, str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

Terapeut:

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, trainer
Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams).
De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training). Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine). In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

 

 

Abonează-te la newsletter