Fii in Stare. Seara de fiintare. Workshop experiential.

fii in stare drumulsprecentru.ro

“Ori de cate ori devii anxios sau stresat, un scop exterior a preluat comanda si ai pierdut din vedere scopul interior. Ai uitat ca starea ta de constiinta este pe primul loc, orice altceva este secundar.”
Eckhart Tolle

In aceasta luna, catre final de Noiembrie (joi 27), ne reintalnim pentru a ne regasi Starea. La fel ca serile precedente de “Fii in Stare”, va fi o seara de (re)conectare cu miezul fiintei tale, cu ceea ce esti tu cu adevarat si in acelasi timp o seara de conectare la Camp – o seara in care vei accesa resurse pe care le ai deja: de creativitate, de atentie relaxata (si tot ce vine odata cu asta) si de…Stare.
Asadar:

Fii in Stare. Cum povesteam si datile trecute, un workshop care s-a cerut, pur si simplu, creat, un workshop nascut din experiente personale, observatii si nevoia de a raspunde la intrebarile:

–          Ce inseamna de fapt sa ”fii in stare” ? In stare sa ? In stare de ? Sau inseamna cu totul si cu totul altceva ?
–          Din ce stare vorbesti ? Din ce stare asculti ? Din ce stare privesti  ? Din ce stare primesti ? Din ce stare actionezi ?

Starea are legatura cu fiintarea. De aici, din stare, se desfac toate cele ce insotesc si definesc existenta noastra ca fiinte umane. ”Human beings, not human doings.” Precum ”inauntru”, asa si ”in afara”. Pana si timpul – adica perceptia lui – are legatura cu starea.

Premisa de baza de la care pornim este ca fiecare isi creeaza realitatea si experientele; si ca acest proces de creatie ”se intampla” prin straturi multiple de filtre – un fel de vitralii care creeaza modele, pattern-uri de experienta, de realitate. Poti crea doar in conformitate cu Starea in care esti, sau din Starea in care esti. Este un adevar simplu, la care nu exista alternativa.

Schimba perceptia si schimbi starea…sau schimba perceptia si schimbi “realitatea”. Primul pas ar fi intelegerea faptului ca de cele mai multe ori perceptia este distorsionata, pre-setata candva, demult – si a ajuns aproape mecanica. E un paradox care zice ca “primul pas catre a-ti deschide inima este sa realizezi ca e inchisa”.

Exista o interdependenta intre cel care percepe si ceea ce este perceput – si obisnuinta, oricare-ar fi ea, creeaza starea, oricare-ar fi ea.

Si atunci, se isca intrebarea: cine este responsabil de Starea in care ma aflu ? Si daca eu devin din ce in ce mai responsabil(a) si mai atent(a) la Starea in care ma aflu, in ce fel influenteaza asta spatiul in care ma aflu, mediul in care ma aflu, familia in care ma aflu, contextul mai larg in care ma aflu ?

Asadar, in cadrul serilor de ”Fii in Stare” ne vom aduce aminte ce inseamna asta. Vom lucra cu asta, din perspectiva corp-emotii-minte-suflet – si vom invata sa ne lasam. Sa ne lasam in Stare. Vom invata sa ne oprim, cu adevarat, pentru a putea incepe, cu adevarat.

Te astept cu drag !

Ana Maria

Program: Joi, 27 Noiembrie, 18.30 – 22.00
Contributie: 100 de lei (80 lei pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse).

Inscrierea se face doar pe mail info@drumulsprecentru.ro / ana@drumulsprecentru.ro si presupune achitarea avansului de 50% pana marti, 25 Noiembrie (inclusiv).

Adresa: Casa cu Flori, str. Dumitru Cariagdi nr.7, Bucuresti (zona Piata Muncii)

Terapeut:

Ana Maria Stefanescu – dream teacher, terapeut transpersonal, trainer
Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams). De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal – formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training).
Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing – International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).
In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

www.drumulsprecentru.ro
https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle
https://www.facebook.com/Respiratia.Inimii.Respiratie.Holotropica

Abonează-te la newsletter