Ana Maria Stefanescu

poza profil anaIn septembrie 2007 traiam prima experienta holotropica. Am stiut/simtit ca e ceva acolo pentru mine, ceva ce nu era la nivel constient, dar ceva ce sufletul meu cunostea prea bine. Au urmat ani in care m-am apropiat de mine insami, m-am deschis si redescoperit in moduri pe care nici nu le banuiam. Am redescoperit scrisul – sau mai bine zis, scrisul m-a redescoperit pe mine: scrisul acela care vine din contactul direct cu propria fiinta, din trairi autentice. M-am reconectat cu visele mele si cu darurile lor. A urmat programul de formare in terapii transpersonale, iar procesul de transformare care incepuse deja s-a accelerat si a capatat un ritm al lui, dincolo de mine, dincolo de “control” sau de orice alt plan bine chibzuit sau pus la punct. Intelegeri, si mai multa deschidere, revelatii, si iar indoieli, si iar intelegeri, prezenta, bucurie, exprimare, simtire, echilibru si mai presus de toate, Iubire. Viata. Curaj. Adancime. Calatoria in Peru, uimitoare.

Tot acest parcurs a fost (si este!) un pretext minunat si plin de surprize pentru apropierea de sine, pentru lucrul cu sine, pentru redescoperirea resurselor interioare, un spatiu pentru vindecare, pentru intregire, sau mai bine zis pentru a-mi da seama ca sunt deja intreaga, completa, o fiinta unica cu daruri extraordinare – la fel ca toate fiintele umane. Am invatat ca pentru a ma apropia de ceilalti trebuie in primul rand sa ma apropii de mine, ca exista un dans anume intre a darui si a primi pana intr-acolo unde devin acelasi lucru, ca pe masura ce sunt din ce in ce mai prezenta pentru mine sunt din ce in ce mai prezenta pentru ceilalti, ca bucuria vindeca, si atentia la fel, si ca a-ti urma Inima inseamna sa fii aici, complet, total, pe-acest Pamant. Ca a fi ”terapeut” inseamna in primul rand sa fii Constient, si sa operezi din acel loc.

Cum m-as defini ? Din nou – o fiinta unica cu daruri extraordinare. Mai aproape de puterea care vine din miezul din Interior, cel al iubirii. Treaza si in deplina intelegere a ceea ce inseamna sa fiu terapeut, insotitor. Constienta.

diploma ana maria stefanescu facilitator respiratie holotropicaAna Maria Stefanescu este trainer certificat (formator)cu experienta de peste 8 ani si NLP Master Practitioner, terapeut transpersonal - formare de 2 ani in terapii transpersonale (in cadrul Asociatiei de Terapii Transpersonale din Romania ATT) - Respiratie Holotropica (Elena Francisc si Horia Turcanu), Respiratia Inimii (Elena Francisc si Horia Turcanu), Astrologie Arhetipala (Mark Seelig), Psychic Defense (Vitor Rodrigues), The Primary (Rainer Pervoeltz), Sunete Sacre (Monique Tiberghien), lucrul cu Visele (Monique Tiberghien) - si certificare ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training - Spania).

In timpul formarii in terapii transpersonale, a participat la Conferinta Internationala de Psihologie Transpersonala - Moscova (Stanislav Grof, Christina Grof, Ervin Laszlo, Peter Russell, Vladimir Maykov).

De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming - Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine - Faculty of Psychology & Dreams).

Formare in terapie craniosacrala.
Formare in Tibetan Mantra Healing - International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing.
Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).
In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Ana Maria Stefanescu

Trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
0723.473.059

Abonează-te la newsletter