Cerul ce Sunt. Atelier de Astrologie Arhetipala

  • Bucuresti, 26-28 ianuarie 2018. Facilitator: Teodora Muth

Cum ar fi să începem anul 2018 îndrăgostindu-ne? Probabil nici unul dintre noi nu am refuza o asemenea șansă, amintindu-ne câta inspirație, creativitate și bucurie sunt conținute în acea stare de grație. Dar cum ar fi ca subiectul de care ne îndrăgostim să fim chiar noi, noi înșine? Hmmmmm….greu de anticipat câți am răspunde pozitiv, în varianta asta! Atelierul de astrologie “Cerul ce Sunt” este un spațiu în care se petrece întâlnirea ”pe văzute” dintre tine și imaginea ta celestă. Dacă nu te poți îndrăgosti de chipul care te întâmpină în oglinda din baie, este posibil te îndrăgostești de chipul ce ți-a fost zugrăvit pe firmament, de Marele Anonim care te cunoaște dintotdeauna și în al cărui portret apari întreg, inconfundabil, unic și strălucitor.

Astronomului Carl Sagan îi datorăm minunata afirmație ”suntem pulbere de stele”. Intr-adevăr, precum tot ce există în Univers, suntem energie concentrată în materie, pulbere de stele. Momentul concepției definește sămânța energetică a ceea suntem iar momentul de prag al nașterii, al separării de mamă, trasează drumul solitar al devenirii individuale, marchează lansarea în univers a unui vector energetic inconfundabil, a unei semnături sau amprente astrale, care este reprezentată grafic în horoscopul fiecăruia.
Cu mii de ani în urmă, în Timpul Visării, atunci când omenirea a primit darul astrologiei, aceasta era considerată o știință sacră și – implicit – secretă. Cei care aveau acces la informațiile furnizate de astre erau doar Marii Preoți și Marii Inițiați ai școlilor străvechi de mistere. Prin intermediul lor, erau comunicate conducătorilor date legate de strategiile militare cele mai eficiente, de evoluția vremii, care era esențială pentru a se asigura hrana, de epidemii și alte posibile nenorociri ce amenințau comunitatea. În acea epocă, individul comun nu avea valoare pentru ceea ce era el, în sine, ci doar ca parte a colectivității. Horoscopul personal era întocmit pentru ”aleșii” ce jucau un rol special în ierarhia socială.

Pe măsură ce ne apropiem de timpurile contemporane, o dată cu afirmarea tot mai puternică a conștiinței individuale și a tot mai amplelor cercetări asupra acestui fascinant teritoriu ce se dovedește a fi psihicul uman, astrologia a devenit un domeniu de investigare pentru psihiatri, psihologi și psiho-terapeuți. Și nu doar atât: horoscopul este privit astăzi, de aceia care au studiat atât psihologia cât și astrologia – și aș așeza în fruntea acestora chiar pe C.G. Jung, cel care ne-a îmbogățit perspectiva asupra universului interior cu conceptele de arhetip, sincronicitate, complex, inconștient colectiv etc. – ca fiind un extraordinar de puternic instrument pentru auto-cunoaștere și evoluție personală. Majoritatea copleșitoare a semenilor noștri își doresc să afle cât mai multe despre ei înșiși, își pun întrebări legate de identitatea lor, de drumul pe care îl au de parcurs pentru a se împlini, de partenerul cel mai potrivit lor, de scopurile pe care și le aleg pentru viitor.

Răspunsurile la aceste întrebări și chiar întrebările însăși sunt, toate, țesute în urzeala horoscopului personal. Horoscopul este un simbol arhetipal el însuși, o mandala a ființei, a existat dintotdeauna, are o semnificație percepută de toți oamenii, din toate culturile și toate epocile. Ca orice arhetip, horoscopul este un simbol viu, care ”devine” odată cu umanitatea. În timpurile noastre, astrologul caută în horoscop mai cu seamă felul în care manifestă individul diferitele funcții ale psihicului său, relațiile dintre acestea, natura conflictelor sale interioare și cum pot fi ele conciliate, natura experiențelor ce pot facilita evoluția sa.
Horoscopul reprezintă un spațiu sacru ce relevă Arhetipul / Arhetipurile pe care îl/le manifestăm în diferite perioade ale vieții, rana sau conflictul care ne macină precum și leacul care ne aduce vindecarea/eliberarea. Tot mai des, consultația astrologică tinde să fie o interacțiune, nu doar un simplu transfer de date de la astrolog la cel interesat. Mai mult, prin abordarea experențială, putem acționa conștient asupra anumitor zone ale horoscopului, prin inițiative pe care le-aș compara cu intervențiile chirurgicale efectuate la nivel genetic.

Atelierul “Cerul ce Sunt”, pe care vi-l propun, se adresează atât celor ce nu au cunoștințe de astrologie cât și celor ce dețin astfel de informații la un nivel minim sau mediu. Intenția de la care am pornit este aceea de a schimba percepția asupra astrologiei, de a evidenția capacitatea ei extraordinară pentru ”a povesti” grafic mitul personal al fiecăruia dintre noi. De foarte multe ori, suntem străini de eroul care ne locuiește și de muncile pe care el le are de dus la bun sfârșit, precum Hercule, pentru a atinge starea de întregire. Prin înțelegerea și integrarea conținutului horoscopului personal, a Cerului care Suntem, facem un mare pas spre asumarea condiției acestui erou sau eroine. Și calea devine mai ușor de urmat…..

Evenimentul este organizat în colaborare cu Drumul spre Centru și Ana Maria Ștefănescu, dream teacher, formator și terapeut transpersonal.

Grupul de lucru poate fi constituit din maxim 15 persoane.
Contributia este de 350 ron. Pentru studenti și cupluri se aplică o reducere de 20%.

Cei interesați se pot înscrie pe una din adresele de mail
astro.spica@hotmail.com
sau
ana@drumulsprecentru.ro

Despre mine:
Acum mai bine de cincisprezece ani am ales să transform atracția pe care astrologia o exercitase dintotdeauna asupra mea, în studiu sistematic. Am avut șansa de a cunoaște oameni cu dar și pasiune, care m-au ghidat, mi-au transmis din cunoașterea lor și m-au facilitat accesul la surse de informații valoroase. Din 2011 sunt astrolog certificat și membru al Asociației Astrologilor din România. Am susținut ateliere de astrologie arhetipală experențială în București, Iași, Timișoara, Oradea și Târgu Mureș. Am lucrat cu un grup închis de participanți, în cadrul unui curs de astrologie aplicată pe care l-am predat în Oradea. Am publicat articole în revista de astrologie Astrotext și în secțiunea de Astrologie Arhetipala de pe site-ul Călătoria Inimii. În 2013 am devenit Consilier de dezvoltare personală.
În cadrul consultațiilor de astrologie, abordarea mea este una psihologică, arhetipală și experențială.
Am lucrat mult cu stări de conștiență extinsă, care permit accesarea unor conținuturi psihice inconștiente. Formarea ca Terapeut în Terapii Transpersonale și Facilitator în Respirația Inimii/Respirația Holotropică, precum și parcurgerea cursurilor de NLP și Coaching, lucrul cu visele, lucrul cu basmele, lucrul corporal din Arheologia Somatică și atelierele de shamanism au contribuit fiecare, prin elementele specifice lor, la completarea pregătirii mele. De mare însemnătate au fost și călătoriile în India, Peru și Mexic, unde am avut ocazia să particip la ceremonii de auto-explorare, cu leacuri tradiționale shamanice. Studiul limbajelor simbolice, al Tarotului și al Mitologiei, mi-a îmbogățit, de asemenea, perspectiva asupra universului psihic și mi-a oferit instrumente foarte subtile, pe care le folosesc în asociație cu metodele astrologiei.
Printre aceia care au contribuit la formarea mea ca explorator al universului psihic, îi amintesc cu recunoștință pe Brother David Standl-Rast, Stanislav și Christina Grof, Rick Tarnas, Robert Moss, Monica Vălenaș, Elena Francisc și Horia Țurcanu, Firicel Cearnău, Ruby Gibson, Richard Moss, Reiner Pervoltz, Mark Seelig, Monique Tibergien, Vitor Rodriguez și toți cei care au transmis ceea ce știau, prin cărțile lor de excepțională valoare pentru înțelegerea fenomenului conștiinței și a ciclurilor sale evolutive.

Abonează-te la newsletter