Ce se intampla dupa moarte este mult prea important pentru a ne baza pe credinte “de-a gata” sau povestiri la mana a doua. Avem nevoie de informatii de prima mana. Obtinem asta vizitand locurile in care cei care au murit sunt vii si primind vizite de la cei care au plecat din aceasta lume. Ambele cai de cunoastere sunt disponibile, cu usurinta si in mod natural, in vise.

Volumul imens de informatii referitoare la experiente din preajma mortii (NDE – “Near Death Experiences”) constituie o dovada stiintifica in ceea ce priveste supravietuirea constiintei, dupa ce corpul fizic nu mai functioneaza. Constiinta nu este “inchisa” in corp si creier, si de aceea poate supravietui mortii.

Citeste tot aricolul

Visele: scurta incursiune in istorie si importanta lor in evolutia umanitatii

vise ana maria stefanescu “În ceea ce mă priveşte, visele fac parte din natură, care nu are nicio intenţie să înşele, ci exprimă ceva pe măsura posibilităţilor sale.” – Carl Gustav Jung

Inca din zorii dezvoltarii umanitatii, omul s-a definit ca fiinta visatoare, in acceptiunea mai larga a termenului: visatorul care creeaza, visatorul care imagineaza, visatorul care initiaza, visatorul ca si creator de mitologii.

Citeste articolul

transa generativa si marea calatorie a constiinteil

Transa generativa este un spatiu experiential din care, in mod fundamental, pot fi create noi dimensiuni ale realitatii. Este astfel un vehicul foarte util pentru a parcurge calatoria constiintei, ca esenta a unei vieti cu semnificatie. Calatoria presupune transcenderea a ceea ce este cunoscut, prin crearea unor realitati pozitive, transformarea constiintei, vindecarea ranilor si evolutia catre stari inalte de constiinta. Rezultatul este apartenenta la gruparea celor 4 stari: Fericire, Sanatate, Intrajutorarea celorlalti, Vindecarea sinelui, a celorlalti, a intregii lumi. Pentru a intelege cum transa generativa poate activa aceste capacitati, ne putem uita la trei ipoteze esentiale:1. La baza este constiinta.

2. Constiinta creeaza campurile cuantice ale inconstientului creativ, care la randul lor creeaza lumea clasica a mintii constiente.

3. Mintea creeaza hartile de reprezentare a ceea ce traim si pe baza carora ne orientam in lumea (lumile) noastre.

Articole recente